Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

μακιγιάζ για πράσινα μάτια

Οι επαγγελματίες μακιγιέρ συνήθως συμβουλεύουν τις γυναίκες με πράσινα μάτια να μην βάζουν πράσινες σκιές,αυτές με μπλέ μάτια να μην βάζουν μπλέ σκιές κι ούτω κάθε εξής, υποστηρίζοντας πως κάνει το βλέμα να δείχνει μονότονο και να μην ξεχωρίζει το ιδιαίτερο χρώμα της ίιρδας.Ο βασικός κανόνας είναι αυτός:  
ανάλογα το χρώμα που έχει η ίριδα του ματιού μας, στο μακιγιάζ το να χρησιμοποιούμε το συμπληρωματικό της χρώμα μας κολακεύει περισσότερο.




Έτσι λοιπόν, στα πράσινα μάτια ταιριάζουν περισσότερο αποχρώσεις προς το κόκκινο, ροζ, μωβ, και καφέ, γιατί κάνουν τέλεια αντίθεση και τονίζουν το πράσινο,
και όχι αποχρώσεις του πράσινου και του μπλέ όπως πιστεύουν οι περισσότερες γυναίκες.


 Μερικά απο τα πιο κολακευτικά μακιγιάζ για πράσινα μάτια είναι αυτά:




  •  κόκκινες αποχρώσεις 













  • πορτοκαλί αποχρώσεις


















  •  μωβ αποχρώσεις


















  •  ροζ αποχρώσεις








διαβάστε επίσης αυτό:

Σπιτική μάσκα για τα σπυράκια




Την ασπιρίνη την γνωρίζουμε όλες μας για τις αναλγητικές της ιδιότητες το ξέρετε όμως ότι μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε ως το βασικό συστατικό για να φτιάξουμε μια από τις καλύτερες μάσκες ομορφιάς; Σε 10-15 λεπτά θα αφήσει την επιδερμίδα σας καθαρή, φωτεινή, απαλή και λεία. Είναι ιδιαίτερα ευεργετική για
τα λιπαρά και τα προβληματικά, ακνεϊκά δέρματα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ασπιρίνη είναι χημικά παρόμοια με το σαλικυλικό οξύ (Beta Hydroxy Acid) το οποίο βοηθά στην απολέπιση και το βαθύ καθαρισμό του δέρματος. Εκτός από τα άμεσα αποτελέσματα που θα έχετε, η συχνή της εβδομαδιαία χρήση βελτιώνει μόνιμα την υφή της επιδερμίδας (απαλύνει τις ρυτίδες και μικραίνει του πόρους) και ελαττώνει σημαντικά ή ακόμη και σταματά τα ξεσπάσματα ακμής.


Αν και μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε από μόνη της αφού την λιώσετε (2-3 ασπιρίνες) σε δυο κουταλιές νερό είναι προτιμότερο να την συνδυάσετε με ένα ή και περισσότερα από τα παρακάτω φυσικά συστατικά:

  • στραγγιστό γιαούρτι ή

  • ζελέ αλόης ή

  • φυσικό άργιλο ή

  • μέλι ή

  • μισή κουταλιά ελαιόλαδο.
Δεν υπάρχει συγκεκριμένη δοσολογία, χρησιμοποιήστε απλά τα υλικά που έχετε στην διάθεσή σας σε τόση ποσότητα ώστε να μπορέσετε να καλύψετε καλά το πρόσωπό σας.
Εν συνεχεία


1. Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά.

2. Εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα στο πρόσωπό σας και αφήστε την να στεγνώσει (περίπου 15 λεπτά).

3. Αφαιρέστε την τρίβοντας με απαλες κυκλικές κινήσεις για έξτρα απολέπιση και ξεπλύνετε με άφθονο χλιαρό νερό

Είναι πραγματικά πολύ πιο αποτελεσματική από τις πανάκριβες μάσκες του εμπορίου, περιέχει φυσικά συστατικά και έχει βέβαια μηδαμινό σχεδόν κόστος.


Σημείωση: Ειναι αυτονόητο πως η μάσκα αυτή δεν ενδείκνυται για τα άτομα που είναι μη ανεκτικά ή αλλεργικά στη ασπιρίνη. Εάν δεν είστε σίγουρες κάντε πρώτα δοκιμή σε μια μικρή περιοχή. Γενικά θα πρέπει να το έχετε ως αρχή ακόμα και με φυσικά συστατικά να κάνετε μια δοκιμαστική εφαρμογή για αποφυγή αλλεργικών αντιδράσεων.







απο το zougla.gr




Eναλλακτικά λέγεται  πως  το σκόρδο βοηθάει στο να ξεραθούν τα σπυράκια,
κόβωντας το και αγγίζοντας το πρησμένο σπυράκι, όχι όλο το πρόσωπο.

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

πως να κάνεις τα φρύδια σου λιγότερο έντονα




Μερικές απο εμάς έχουμε φρύδια λίγο πιο έντονα και πιο πυκνά απο το συνηθισμένο, με αποτέλεσμα αυτό να κάνει το βλέμμα μας πιο "σκληρό" είτε να δείχνει αταίριαστο και αντιαισθητικό αν έχουμε βάψει ανοιχτά τα μαλλιά μας.





Προσωπικά, δεν είμαι κατά των έντονων φρυδιών, ίσα ίσα που νομίζω πως δίνουν τύπο, αλλά δυστυχώς αυτό μόνο αν είσαι μελαχρινή.Στην περίπτωση που θες να μαλακώσεις λίγο την ένταση των φρυδιών σου, μπορείς να κάνεις τα παρακάτω:


To πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να κοιτάξεις αν το σχήμα των φρυδιών σου είναι αυτό που πράγματι σε κολακεύει, αφού στην περίπτωση που έχεις το σωστό σχήμα, όσο έντονα κι αν είναι τα φρύδια σου μόνο να σε κολακέψουν μπορούν, κοίτα για παράδειγμα την παρακάτω φωτό.




Αν έχεις ήδη το σωστό σχήμα φρυδιών για το προσωπό σου αλλά και πάλι σε ενοχλούν,  

τονίζοντας τις βλεφαρίδες σου θα μειώσεις λίγο την αντίθεση,




και δευτερευόντως,

μπορείς να περάσεις την επιφάνεια των φρυδιών με πιο ανοιχτόχρωμο μολύβι.




Εναλλακτικά, για πιο μόνιμο και όμορφο αποτέλεσμα μπορείς να βάψεις τα φρύδια σου, με βαφή που πουλάνε στα καταστήματα καλλυντικών.






Εγώ βάζω ελάχιστη ποσότητα απο την βαφή που βάζω στα μαλλιά μου και την αφήνω λίγα δευτερόλεπτα αλλά οι ειδικοί λένε πως δεν συνίσταται.

Αυτό που πρέπει να προσέξεις αν αποφασίσεις να βάψεις τα φρύδια σου, είναι:

  • το χρώμα φρυδιών πρέπει να είναι όσο το δυνατό πιο κοντά στο χρώμα των μαλλιών.Ωστόσο αν τα μαλλιά είναι ξανθά, τα φρύδια πρέπει να βαφτούν σε ανοιχτό καφέ, γιατί τα ξανθά φρύδια είναι πολύ άτονα.
  • πρέπει να προσέχουμε την ποσότητα βαφής που βάζουμε στα φρύδια ώστε να μην στάξει.

μακιγιάζ ματιών : πως να κάνεις τα μάτια σου να δείχνουν μεγαλύτερα



Η Κιμ Καρντάσιαν είναι ένα απο τα καλύτερα παραδείγματα για το πως πρέπει να είναι το μακιγιάζ ματιών έτσι ώστε να τα κάνει να φαίνονται μεγαλύτερα και πιο αμυγδαλωτά.




To πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις, είναι να κάνεις τις βλεφαρίδες σου όσο το δυνατόν πιο εντυπωσιακές και μακριές για να δώσουν βάθος στο βλέμμα σου.Σε αυτό βοηθάει το ψαλίδι βλεφαρίδων, ο τρόπος που θα βάλεις τη μασκαρα, και τέλος, αν είναι απαραίτητο, οι ψεύτικες βλεφαρίδες. (με μέτρο πάντα).


Δεύτερον, για να κάνεις τη γραμμή των βλρφαρίδων σου να φαίνεται πιο πυκνή, χρησιμοποίησε στο πάνω βλέφαρο eyeliner μαύρο, όσο πιο κολλητά στις βλεφαρίδες μπορείς.
δες περισσότερα για το πως θα το βάλεις εδώ.



Προσπάθησε να τραβήξεις την γραμμή του eyeliner πιο έξω, για να κάνεις τα μάτια σου πιο σκιστά.
(winged eye make-up)



Σημαντικό ρόλο παίζει το φυσικό σχήμα των ματιών σου, για παράδειγμα αν τα μάτια έχουν μικρή απόσταση μεταξύ τους, τότε το πιο σωστό είναι να τονίζουμε με σκιά την κεντρική περιοχή του βλεφάρου.


Tέλος, η πιο σκούρα καφέ σκιά βοηθάει πολύ επίσης αν χρησιμοποιηθεί στην εξωτερική γωνία του ματιού,

όπως επίσης και το λευκό μολύβι στο εσωτερικό του κάτω βλεφάρου.

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

στέκα μαλλιών : απο τα πιό όμορφα αξεσουάρ για μαλλιά




Η στέκα, αγαπημένη απο τα παιδικά μας χρόνια ακόμα, παραμένει ένα απο τα πιο όμορφα αξεσουάρ μαλλιών και μπορεί απο μόνη της να κάνει την όλη διαφορά στην εμφάνισή μας! Μπορεί να φορεθεί μόνη της πιο απλά, και όχι μόνο.







  •  2 στέκες μαζί




  •  φαρδιά στέκα, με ύφασμα και στολίδια σε στυλ κορδέλας





  •  με στράς και πετραδάκια, φορεμένη σαν "στέμμα"






  • με πολλά στολίδια για ξεχωριστές εμφανίσεις





Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

τρόποι για να διορθώσεις ένα κακό κούρεμα

Ισπανικό σινιόν


Είναι γρήγορο, εύκολο, πρακτικό και πολύ chic! Αν τα μαλλιά σου έχουν κακοκουρεμένες άκρες μπορείς εύκολα να τις καμουφλάρεις ακολουθώντας το παράδειγμα της Charlize Theron. Ο Νικόλας Μπαλιαλιός μας συμβουλεύει να κάνουμε μια έντονη χωρίστρα στο πλάι και να πιάσουμε σε ένα χαμηλό σινιόν τα μαλλιά μας.
Extra: Δεν ξέρεις πώς να το πετύχεις; κοίτα την ανάρτησή μου "πλάγιο σινιόν βήμα βήμα"


Μονόπλευρα και wavy



Aν το πρόβλημα στην καινούρια σου κουπ εντοπίζεται κυρίως στο τελείωμα, βρες τη λύση ακολουθώντας το παράδειγμα της Penelope Cruz. Δημιούργησε χαλαρά wavy ή ένα ακατάστατο beadhead look, κάνε μια έντονη χωρίστρα και φέρε όλα τα μαλλιά σου σε μια μεριά. Έτσι, στις άκρες πλέον δεν θα είναι εμφανές το πρόβλημα.

Με 60's έμπνευση



Μια ακόμη λύση με πολύ στιλ έρχεται κατευθείαν από την δεκαετία του '60. Πέρασε ανάμεσα στα μαλλιά σου κορδέλες σε διάφορα χρώματα και δημιούργησε πλεξίδες με χρώμα! Το μυστικό σε αυτή τη λύση είναι ότι τα έντονα χρώματα θα τραβήξουν την προσοχή και θα αποπροσανατολίσουν το βλέμμα από τυχόν λάθη που έγιναν στο κούρεμα.

Σγουρά: με ψαλίδι ή χωρίς!



Είτε μιλάμε για πιο στιλιζαρισμένες μπούκλες είτε για πιο ανάλαφρα wavy, ένα είναι σίγουρο: στα σγουρά μαλλιά είναι πάντα πιο εύκολο να καμουφλάρεις ένα κακό κούρεμα σε σχέση με τα ολόισια. Ο Νικόλας Μπαλιαλιός, λοιπόν, προτείνει: "Αν έχετε σγουρά μαλλιά μπορείτε να βάλετε κάποια τσιμπιδάκια και να κάνετε διάφορα φυλαρίσματα ώστε να φαίνεται το κούρεμα πιο ομοιόμορφο. Επιπλέον, μπορείτε να το κρεπάρετε στα σημεία που είναι στραβοκομένο και να κάνετε μερικά σπασίματα με το ψαλίδι" ή απλώς να τα βρέξετε και με λίγο αφρό να τα κάνετε σγουρά".







απο το tlife.gr

Μακιγιάζ ματιών : πως θα βάλεις μολύβι ή eyeliner στο πάνω βλέφαρο

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

οι 8 τύποι αφελειών - ποιά σου ταιριάζει

Τις αφέλειες και τις φράντζες νομίζω όλες μας τις λατρεύουμε, κι είναι ο πιο εύκολος τρόπος να ανανεωθούμε όταν δεν θέλουμε πολύ δραστικές αλλαγές όπως αλλαγή χρώματος, περμανάντ κτλ.
Αλλά ποιό στυλ αφελειών μας ταιριάζει? 



επειδή η επιλογή είναι καθαρά υποκειμενική,εγώ απλά θα σας δείξω ποια στυλ αφελειών υπάρχουν:


  • οι πυκνές και ολόισια κομμένες αφέλειες



  • ασσύμετρες και ατημέλητες αφέλειες




  •  οι λιγότερες πυκνές και όχι ίσια κομμένες -ή αλλιώς  choppy


  • αφέλειες κοντοκουρεμένες και ίσια κομμένες


  •  αφέλειες μονόπαντες (προς τη μια πλευρά της χωρίστρας)




  •  αφέλειες με χωρίστρα στη μέση


  • πολύ κοντές και ασσύμετρες



  • πάρα πολύ κοντές/ αγορίστικες


εσένα ποιά σου αρέσει?? 


γενικά, 
Στα στρογγυλά πρόσωπα και τα τετράγωνα πρόσωπα θα πρέπει να αποφεύγεται τις γεμάτες φράντζες κατά μήκος του μετώπου γιατί έτσι τονίζεται το φάρδος του προσώπου σας. Προτιμήστε τις λοξές αφέλειες που καλύπτουν το μισό μέτωπο,

Αν έχετε οβάλ ή τριγωνικό πρόσωπο τότε μπορείτε να επιλέξετε ότι σας αρέσει χωρίς περιορισμό. Σας ταιριάζουν όλα τα στυλ φράντζας/αφέλειας.

Οι λοξές αφέλειες βασικά ταιριάζουν τέλεια στα περισσότερα σχήματα προσώπου και είναι ιδανικά, για αυτά με σχήμα καρδιάς και διαμάντι. Στο μόνο σχήμα προσώπου που δεν ταιριάζουν είναι στο μακρόστενο γιατί τονίζουν το μήκος του.

Εάν έχετε μακρόστενο πρόσωπο προτιμήστε την γεμάτη φράντζα κατά μήκος του μετώπου ώστε να μειώσετε το μήκος του.



κοίτα πως θα κόψεις μόνη σου αφέλειες εδώ

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

τέλειο winged eye make-up , πως θα το φτιάξεις!

Σήμερα ανακάλυψα ένα μπλόγκ ομορφιάς τέλειο , το οποίο έχει το εξής φοβερό πλεονέκτημα:
για κάθε make-up που προτείνει, δείχνει βήμα βήμα με φωτογραφίες και οδηγίες πως θα το πετύχεις.
Το μπλόγκ αυτό λέγεται make up addict, και το λουκ που ξεχώρισα είναι αυτό:








οι οδηγίες είναι αυτές:

1.Απλώνουμε σε όλο το κινητό βλέφαρο ροζ απαλή σκιά, και στην εξωτερική γωνία λίγη μωβ σκιά που γκριζάρει ελαφρώς, όπως στην φωτογραφία.


2.σύριζα στην γραμμή των βλεφαρίδων και προς την εξωτερική γωνία απλώνουμε βιολετί σκιά.



3.Βάζουμε μολύβι στο πάνω βλέφαρο.



4.και γκλίτερ πάνω στη γραμμή που περάσαμε το μολύβι.


5.Πέρασε μια  καφέ σκιά πάνω απο το κινητό βλέφαρο, και άσπρο eyeliner την εσωτερική γωνία του ματιού όπως στη φωτό.




6. Βάλε μολύβι στη γραμμή του κάτω βλεφάρου εξωτερικά, και σβήσε την γραμμή προς τα έξω με ένα πινελάκι.



7.βάλε μάσκαρα και μια ανοιχτή μεταλιζέ σκιά στην εσωτερική γωνία του ματιού.έτοιμη!




περισσότερα εδω: http://makeupbyoe.blogspot.com/2010_06_01_archive.html

4 διαφορετικοί τρόποι να βάλεις το eyeliner



Άν ποτέ βαρεθείς το κλασσικό cat eye make-up, μην βιαστείς να πετάξεις το eyeliner σου, γιατί οι Zac Posen,Dsquared2,Giorgio Armani,και Miu Miu μας δείχνουν φέτος κι άλλους τρόπους να φορέσουμε το αγαπημένο μας eyeliner.




  • eyeliner με χρώμα









  •   που ξεφεύγει απο την κλασσική γραμμή του cat eye make-up και γίνεται πιο έντονο σε συνδιασμό με μαύρη σκιά




Πάντως, επειδή όσο και να μας αρέσουν τα νέα trends, αυτά τα λουκ είναι λίγο παρατραβηγμένα,
αν θέλετε να διαφοροποιήσετε λίγο το κλασσικό σας προτείνω αυτα:









για περισσότερη βοήθεια στο πως θα βάλεις καλά το eyeliner κοίταξε το βιντεάκι στην ανάρτηση "πως θα βάλεις μολύβι ή eyeliner στο πάνω βλέφαρο".

Πνευματική ιδιοκτησία

Πνευματική ιδιοκτησία
Μην αντιγράφετε χωρίς link!

Template by:

Free Blog Templates