Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Mακιγιάζ για μελαχρινές









Επειδή το χρώμα μαλλιών μας είναι κάτι που μας χαρακτηρίζει, μιας και μας δίνει μια εντελώς διαφορετική εικόνα,το μακιγιάζ που πλαισιώνει αυτή την εικόνα θα πρέπει να φροντίζουμε να μας κολακεύει ακόμα περισσότερο. Όχι πως δεν μπορεί μια μελαχρινή να βάλει ότι χρώμα θέλει στα μάτια και τα χείλη της ακριβώς με μια ξανθιά,αλλά είναι μερικά tips, που μάλλον κολακεύουν τις μελαχρινές, και άλλα τις ξανθές αντίστοιχα.






1)Ωραίο το ροζ της barbie, και αν θες μπορείς να βάλεις ροζ κραγιόν και να είσαι μια κούκλα, αλλά το χρώμα χειλιών που αναδεικνύει μια μελαχρινή δεν είναι το ροζ, αλλά αποχρώσεις της τερακότας, του σκούρου βυσσυνί, και του κόκκινου που πάει προς το χρώμα του κόκκινου κρασιού. (και όχι το κόκκινο της φωτιάς ή το κόκκινο-φούξια)




Αν πάντως, είσαι φάν του ροζ, φρόντισε να τονίσεις τα μάτια σου αρκετά για να αντισταθμίσεις το χλωμό του ροζ και του σκούρου των μαλλιών σου.




2) Όπως το ροζ μπορεί να σε κάνει να δείχνεις χλωμή και άτονη, το ίδιο μπορεί να κάνει και μια ανοιχτόχρωμη βάση make-up.Δεν λέω βέβαια χειμωνιάτικα να βάζεις σκούρο μεικάπ, αλλά θα βοηθήσει πολύ αν βάζεις μια μικρή ποσότητα μπρόνζερ στα ζυγωματικά σου, ή κάποιο shimmer, ή έστω μια μικρή ποσότητα τερακότας στα μάγουλα που θα δέσει άψογα με το 'ζεστό' χρώμα των μαλλιών σου.




3) Μην ξεχνάς να δίνεις έμφαση στα μάτια,ειδικά αν είναι κι αυτά σκουρόχρωμα και θέλουν απο τη φύση τους λίγο τόνισμα για να δείξουν πιο όμορφα.Και μην ξεχνάς πως τα smokey eyes ταιριάζουν άψογα στις μελαχρινές, όσο έντονα κι αν τα κάνεις, σε αντίθεση με τις ξανθιές που το πολύ έντονο μακιγιάζ στα μάτια τις 'σκληραίνει".





Nα θυμάσαι μόνο πως εντονο μακιγιάζ στα μάτια σημαίνει απαλό μακιγιάζ χειλιών.






4) Πρόσεχε με τις παλ αποχρώσεις.Το ανοιχτό γαλάζιο, το άσπρο, το ροζ όπως είπα και πιο πάνω, το φυστικί και γενικά όλη αυτή η οικογένεια χρωμάτων δεν κολακεύουν ιδιαίτερα τις μελαχρινές.Αντίθετα προσπάθησε να δοκιμάζεις πιο φυσικά και ζεστά χρώματα, όπως το πράσινο, το μωβ, το γκρί και φυσικά το καφέ και το μαύρο.

Το ιδανικό σχήμα φρυδιών

eyebrows-shape

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις είναι τα εξής:

βήμα 1
Χρησιμοποίησε ένα αντικείμενο ίσιο,όπως ένα μολύβι ή ένα χάρακα και κράτα το κάθετα στη μύτη σου ώστε να προεκτείνεται μέχρι την αρχή του φρυδιού σου. (Α)
Αυτό είναι και το σωστό σημείο στο οποίο πρέπει να ξεκινά το φρύδι σου.Από το (Α) και αριστερά βγάζεις τις τριχούλες που υπάρχουν.




βήμα 2
Xρησιμοποίησε πάλι το μολύβι σου και κράτα το διαγώνια έτσι ώστε να περνά απο το κέντρο της κόρης του ματιού.Στο σημείο του φυδιού που προεκτείνεται το μολύβι πρέπει να αρχίζει η καμπύλη του φρυδιού σου. (Β)
βήμα 3
Κράτησε πάλι το μολύβι σου,ώστε να ακουμπάει στην εξωτερική γωνία της μύτης σου (δίπλα απο το ρουθούνι) και να προεκτείνεται διαγώνια προς το τέλος του φρυδιού σου.(C) Σε αυτό το σημείο πρέπει να τελειώνει το φρύδι σου.


βήμα 4
Επανέλαβε στο άλλο μάτι.


Ωστόσο κάποιοι μακιγιέρ επιμένουν πως σημαντικό ρόλο στο τι σχήμα πρέπει να έχει το φρύδι μας, είναι το σχήμα του προσώπου μας.Έτσι, ανάλογα το σχήμα προσώπου:



Στρογγυλό πρόσωπο - Στρογγυλό σχήμα στην περιοχή γύρω από τη γραμμή των μαλλιών, στρογγυλό πηγούνι και φαρδύ πρόσωπο.

Σας ταιριάζει: Εντονη γωνία με μακρύ τόξο και μικρή άκρη για να δείχνει το πρόσωπο πιο αδύνατο.






Μακρύ πρόσωπο- Μακρύ και λεπτό πρόσωπο με αδύνατα μάγουλα.

Σας ταιριάζει: Επίπεδο και οριζόντιο φρύδι που κόβει το μήκος και κάνει το πρόσωπο να φαίνεται πιο οβάλ.










Τετράγωνο πρόσωπο -Πρόσωπο με έντονο σαγόνι και πλατύ μέτωπο και πλάτος και μάκρος στις ίδιες αναλογίες.


Σας ταιριάζει: Εντονη γωνία για να τραβήξει μακριά την προσοχή μακριά από το τετράγωνο σχήμα του σαγονιού. Σχηματίστε το τόξο των
φρυδιών πάνω από τις κόρες των ματιών.





Πρόσωπο με σχήμα καρδιάς -Φαρδύ μέτωπο και στενό πηγούνι.


Σας ταιριάζει: Στρογγυλεμένο σχήμα, ώστε να μαλακώσει και να μειωσει το τριγωνικό σχήμα του πηγουνιού.







Οβάλ πρόσωπο -Το μήκος του προσώπου ισούται με μιαμιση φορά το φάρδος


Σας ταιριάζει: Φρύδι με μικρή κλίση προς τα πάνω , για να φαίνονται μεγαλύτερα τα μάτια..







Πρόσωπο με σχήμα διαμάντι -Στενό μέτωπο, πολύ φαρδιά μάγουλα και λεπτό πηγούνι.


Σας ταιριάζει: Εδώ τα πράγματα είναι λίγο πιο πολύπλοκα. Αν τα φρύδια σας είναι στο ύψος των ζυγωματικών τότε χρειάζεστε έντονο μεν τόξο για να δείξει και πιο στενό στο σημείο αυτό το πρόσωπο σας αλλά ελαφρώς καμπυλωτό για να απαλύνει τις έντονες γωνίες σας. Αν όμως τα φρύδια σας είναι λίγο πιο ψηλά, δηλαδή στο σημείο όπου αρχίζει να στενεύει το μέτωπο, τότε προτιμήστε ακόμη πιο ήπια γωνία για μην τονίσετε το στενό σας μέτωπο.





Τριγωνικό πρόσωπο - Στενό μέτωπο. Φαρδύ σαγόνι και πηγούνι.


Σας ταιριάζει: Σχεδόν οριζόντιο φρύδι με πολύ μικρή γωνία για να δείξει το επάνω μέρος του προσώπου πιο φαρδύ







πηγές από: Τips to look beautiful
                 how to shape eyebrows

                 Oμορφιά και μακιγιάζ

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

ψάχνεις ιδέες για το πως να αλλάξεις τα μαλλιά σου?

Κούρεμα,χτένισμα,χρώμα....
Αν ψάχνεσαι εδώ και καιρό να αλλάξεις τα μαλλιά σου αλλά δεν βγάζεις άκρη,
Απλά κοιτώντας φωτογραφίες της Tyra Banks,θα βρείς πάρα πολλά διαφορετικά στυλ μαλλιών σε όλες τις αποχρώσεις.
(Και σχεδόν όλα σούπερ.)
Για περισσότερες φωτό της κοίτα στο διαδίκτυο,είναι άπειρες.

Και μην ξεχνάς πως στο site της elle υπάρχει εξομοιωτής εικόνας, που μπορείς να δείς τον εαυτό σου με διάφορες κουπ και χρώματα μαλλιών, απο διάφορα fashion show.





















Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Τάσεις στο μακιγιάζ- Χειμώνας 2010/2011






Επικρατούσα τάση απ'ότι φαίνεται στις πασαρέλες φέτος, αναδεικνύεται το πολύ ανοιχτόχρωμο make-up και το σκούρο χρώμα χειλιών και συγκεκριμένα η απόχρωση του βισσυνί-μπορντώ, που κάνει την εμφάνιση του σαν χρώμα όχι μόνο στα χείλη φέτος αλλά και στα μάτια.










Οι διάσημοι μακιγιέρ φέτος παίζουν με αποχρώσεις του μπορντώ στα μάτια, που είτε φέρνει σε έντονο καφέ, είτε σε κόκκινο είτε στο μωβ.
























Mπορεί αυτό το χρώμα σκιάς να φαίνεται τραβηγμένο για τα μάτια αλλά κοίτα πόσο όμορφα το συνδίασε η Rihanna.







Τα smokey eyes δεν λείπουν ούτε φέτος απο τη μόδα, σε αποχρώσεις του μαύρου κυρίως, μαζί με το κόκκινο κραγιόν, που φαίνονται να είναι κλασσικές αξίες χειμώνα καλοκαίρι κάθε χρόνο.Το eye liner δεν πρέπει να λείπει ούτε φέτος απο το νεσεσέρ μας, και η τραβηγμένη προς τα έξω γραμμή στο πάνω βλέφαρο α λα δεκαετία '50 είναι και πάλι στη μόδα,όπως πέρσι, κάνοντας τα μάτια πιο γατίσια απο ποτέ.












Τέλος, σε πολλές πασαρέλες είδα να παίζει πολύ το χρυσό και το ασημί στα μάτια, καθώς και τα μεγάλα και έντονα φρύδια, αλλά νομίζω πως είναι μια τάση που δεν θα πιάσει και ιδιαίτερα.(Τα έντονα φρύδια πλασάρονται απο πέρσι κιόλας αλλά δεν είδα να την ασπάζονται στο σύνολο τους οι καθημερινές γυναίκες, μόνο οι μακιγιέρ.)











Όπως και να χει, και άσχετα με το τι είναι στη μόδα, η καθεμιά μας πρέπει να βάφεται με γνώμονα το τι της πάει.Απλά, να, είναι ωραίο που κ που να υιοθετούμε και κάτι διαφορετικό, προσαρμοσμένο στα μέτρα μας πάντα φυσικά.
Προσωπικά αυτή την απόχρωση του βυσσινί στα χείλη την βρίσκω απίθανη!

για περισσότερες πληροφορίες για τις τάσεις του φετινού χειμώνα κοίτα το post μου "Τάσεις του χειμώνα σύμφωνα με τους μεγαλύτερους οίκους μόδας".

Πνευματική ιδιοκτησία

Πνευματική ιδιοκτησία
Μην αντιγράφετε χωρίς link!

Template by:

Free Blog Templates