Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Το τέλειο ξανθό - πως να βάψετε τα μαλλιά σας ξανθά στο σπίτι

Καταρχήν θα ξεκινήσω λέγοντας πως βαφή = ταλαιπωρία,
και μάλιστα μεγάλη ταλαιπωρία,και για τα μαλλιά μας αλλά και για μας που δεν ξέρουμε με τι απόχρωση θα καταλήξουμε φεύγοντας από το κομμωτήριο ή στο σπίτι.
Σκέφτηκα να γράψω γι' αυτό το θέμα γιατί έχω διαβάσει στο διαδίκτυο άπειρα φόρουμ με κοπέλες που ψάχνουν να βρουν πως να πετύχουν το ξανθό που ονειρεύονται,χωρίς να καταστραφεί το μαλλί τους,χωρίς να πάρει αυτή την απαίσια κίτρινη απόχρωση,και χωρίς να χρειάζεται να χαλάνε κάθε μήνα (μην πω κάθε 20μερο) ένα σωρό λεφτά στα κομμωτήρια.Κι επειδή μπορώ να πω οτι μετά απο πολλές προσπάθειες κι εγω,κατάφερα να πετύχω την απόχρωση που ονομάζω ιδανικό ξανθό, δηλ. ούτε ασπρίζει υπερβολικά ούτε πορτοκαλίζει, είναι σαν την παρακάτω φωτό (ίσως και λίγο πιο ανοιχτό) :




 









είπα να σας πω τι κάνω και πως μήπως βοηθήσω αν και δεν είμαι ειδική, επαγγελματίας ή κάτι τέτοιο.
  Να τονίσω,οτι έχω αυτό το αποτέλεσμα,έχοντας φυσικό χρώμα μαλλιών καστανό σκούρο, αρκετά σκούρο αλλά όχι μαύρο εντάξει?
Επίσης να τονίσω πως απευθύνομαι σε κοπέλες που έχουν ήδη ξανοίξει τα μαλλιά τους μέχρι ένα σημείο, και ακόμα καλύτερα σε αυτές που έχουν ήδη ξανθά μαλλιά και θέλουν να βάφουν μόνες τους τη ρίζα.

(γιατί κοπέλες που έχουν άλλου χρώματος βαμμένα μαλλιά, καταρχήν δεν θα πιάνει η βαφή πάνω στο βαμμένο τους μαλλί, κι επίσης θα είναι δύσκολο έως αδύνατο να κάνουν τις ανταύγειες ομοιόμορφες μόνες τους κατα μήκος των μαλλιών τους.) 
 
Εισαγωγικά να πω ότι:




  • Δυστυχώς ξανθό ανοιχτό χωρίς ντεκαπάζ δεν γίνεται.Χρόνια και χρονάκια προσπάθησα να τα ανοίξω σιγά σιγά αλλά πάντα κατέληγαν μελί με μια ελαφριά χρυσο-πορτοκαλί απόχρωση,μέχρι εκεί,αλλά ποτέ πιο ξανθά.Βέβαια να πω οτι έχω λεπτή τρίχα και ανοίγει εύκολα παρόλο που είναι καστανή σκούρα...Το καλό ήταν οτι ανοίγοντας τα σιγά σιγά υπέστησαν λιγότερη φθορά τελικά απ'ότι αν είχα κάνει ντεκαπάζ κατευθείαν σε όλα τα μαλλιά.Και προσωπικά το συνιστώ πριν τα ανοίξετε όλα τα μαλλιά να ξεκινήστε με ανταύγειες ξανθές όλο και πιο πολλές σιγά σιγά σε ένα καλό κομμωτήριο και μετά να επιχειρήσετε να βάφετε μόνες σας τη ρίζα με τον τρόπο που γράφω παρακάτω.

  • Δεύτερον,θέλω να πω οτι το ντεκαπάζ ΔΕΝ πρέπει να χρησιμοποιείται σε όλα τα μαλλιά.Απλά δεν πρέπει! Η φθορά είναι τεράστια.Ευτυχώς δεν το ξέρω απο ιδία πείρα,αλλά μπορώ να το φανταστώ βλέποντας τη φθορά απο τις ανταύγειες που έχω κάνει με ντεκαπάζ.Επίσης καλό είναι να μην το αφήνουμε πολύ ώρα τα μαλλιά γιατί είναι επικίνδυνο.Το ντεκαπάζ έχει την ιδιότητα να αποχρωματίζει την τρίχα, δηλαδή, πρώτα την κάνει κόκκινη, μετά πορτοκαλί, μετά κίτρινη και μετά άσπρη,και μετά προφανώς την καίει.Μάλιστα πρόσφατα διάβασα σε site επαγγελματιών κομμωτών που έγραφε ένας απο αυτούς οτι αν αφήσεις το ντεκαπάζ στην τούφα με το αλουμινόχαρτο μέχρι να γίνει λευκή τότε θα είναι σίγουρα και καμμένη.Έτσι,το να το αφήσεις στα μαλλιά σου μέχρι να γίνουν άσπρα πλατινέ είναι σαν να παίζεις με τη φωτιά.(και τελικά μάλλον θα καείς).Είναι πολύυυυ πιο συνετό να κάνεις σε τούφες το ντεκαπάζ και να μην ακουμπάει δέρμα, με αλουμινόχαρτο κτλ. (Πιο κάτω θα σας πω ακριβώς τι κάνω) και να το αφήσεις λιγότερο χρόνο κι απ'ότι αναγράφει η συσκευασία. (δηλαδή λιγότερο απο μισή ώρα, ειδικά αν το κάνεις κάθε μήνα).

  • Το ντεκαπάζ άσχετα με το πόση ώρα θα το αφήσεις, θα σου αφήσει σίγουρα μια απόχρωση ας την πω φωσφορίζουσα , τέλοσπάντων όχι φυσική σαν χρώμα..Σίγουρα!Οπότε μετά θα χρειαστεί να τα περάσεις με μια βαφή ξανθιά σαντρέ για να γίνει πιο φυσικό και όμορφο όπως στη φωτογραφία.Η βαφή καλό θα είναι να μην γίνεται την ίδια μέρα για λιγότερη ταλαιπωρία των μαλλιών,αν και στα κομμωτήρια γίνεται πάντα αμέσως μετά.Εγώ κάνω το ντεκαπάζ ένα απόγευμα που το βράδυ δεν σχεδιάζω να βγω,και την βαφή την επόμενη μέρα.

  • Επίσης, επειδή όλες αυτές οι βαφές κάθε μήνα φθείρουν όσο να ναι το μαλλί, ΔΕΝ πρέπει για κανένα λόγο να περνάμε κάθε μήνα σε όλο το μαλλί τη βαφή,αλλά ΜΟΝΟ ΡΙΖΑ.Επίσης δεν πρέπει το ντεκαπάζ να ακουμπάει βαμμένα μαλλιά αλλά επίσης να περνιέται ΜΟΝΟ στη ΡΙΖΑ, και όχι σαν βαφή αλλά καλύτερα ως ανταύγειες. Και να προσθέσω πως, καλύτερα το ντεκαπάζ να γίνεται ανα δυο μήνες και όχι κάθε μήνα, εναλλάξ με τη βαφή που βάζουμε ρίζα.



  • Τέλος, αν δεν είσαι σίγουρη οτι σου ταιριάζει το ξανθό καλύτερα μην την ξεκινήσεις όλη αυτή τη διαδικασία γιατί είναι όχι μόνο  κουραστική αλλά μπορεί να έχει πολύ άσχημες συνέπειες,κι αν σου πάει εντάξει πάει στα κομμάτια αλλά αν δεν σου ταιριάζει,ποιός ο λόγος??

Λοιπόν πληροφοριακά αυτά είχα να πω!Ας πάμε στην πράξη τώρα.

1) καταρχήν αγοράζουμε την ξανθιστική σκόνη (ντεκαπάζ) με 20άρι αξυζενέ, (όσο το δυνατόν χαμηλότερο το οξυζενέ τόσο το καλύτερο για τα μαλλιά.Το 40άρι καλύτερα να μην το αγγίζουμε απλά).Δεύτερον,παίρνουμε μια ξανθή βαφή που πρέπει απαραίτητα να είναι σαντρέ.Οποιαδήποτε άλλη βαφή δεν βγάζει την κιτρινίλα,ειδικά αν πάρεις κ απόχρωση ιβουάρ θα γίνει σαν καλαμπόκι το μαλλί.Εγώ παίρνω την 9.1 ξανθό ανοιχτό σαντρέ ,που βγάζει την πιο φυσική απόχρωση απ'όσες έχω δοκιμάσει.Και τέλος εφοδιαζόμαστε με αλουμινόχαρτο,γάντια και πετσέτα.


2)Επειδή όπως είπα και παραπάνω δεν κάνει να βάφουμε όλο το κεφάλι με ντακαπάζ και δεν πρέπει να ακουμπάει δέρμα,κάνουμε χωρίστρες σε όλο το κεφάλι και βάφουμε τούφες με το ντεκαπάζ και τις καλύπτουμε με το αλουμινόχαρτο.Δεν έχει καμία σημασία αν οι τούφες είναι συμμετρικές,αν σε σημεία έχουμε αφήσει λίγη μαύρη ρίζα,αρκεί να γεμίσουμε το κεφάλι με βαμμένες τούφες,κοντά κοντά,όπου βλέπουμε μαύρη ρίζα.Μετά θα περαστεί το κεφάλι με τη βαφή οπότε θα καλύψει τα απέραστα σημεία και δεν θα φαίνονται.(ούτως ή άλλως με τις συνεχείς επαναλήψεις θα συνηθίσετε τη διαδικασία και θα τις πετυχαίνετε όλο και καλύτερα τις ανταύγειες).Προτείνω το ντεκαπάζ να μην το αφήσετε πάνω απο 20λεπτο,είναι αρκετό για να ανοίξουν σε πρώτη φάση,μετά θα μπεί η βαφή και θα τα φέρει στα ίσια τους.Οπότε μην πάθετε συγκοπή όταν λουστείτε απο το ντεκαπάζ και δείτε ένα κίτρινοπορτοκαλί κεφάλι οκ??Να θυμάστε οτι θα φύγει όλη με τη βαφή μετά.Είναι πολύ πολύ προτιμότερο αυτό απο το να αφήσετε τo ντεκαπάζ 40 λεπτά,να γίνουν ωραία άσπρα πλατινέ τα μαλλιά αλλά μετά να σπάνε,να πέφτουν,να καούν και να φθαρούν τόσο που να μην μακραίνουν ποτέ στην τελική και να χρειάζεστε τρέσες κτλ με τον καιρό.
Μάλιστα εγώ το τελευταίο διάστημα αφήνω το ντεκαπάζ σκάρτο τεταρτάκι.Μετά απο καναδυό εβδομάδες περνάω ξανά την 9.1 και γίνονται σούπερ.Πάντως, να πω οτι, (επειδή μου έγινε παρατήρηση απο επαγγελματία κομμωτή) το οτι το δικό μου μαλλί ανοίγει σχετικά εύκολα δεν σημαίνει πως το ίδιο ισχύει για όλες τις τρίχες, αφού κάθε τρίχα είναι διαφορετική.Μπορεί ενώ εγώ θέλω ένα τέταρτο για να γίνουν κιτρινοπορτοκαλί, άλλα μαλλιά σε ένα τέταρτο να μην έχουν ανοίξει καθόλου.Τότε παρατείνετε τον χρόνο, και ανοίγετε τα αλουμινόχαρτα και τσεκάρετε ανα 5 λεπτά να δείτε πότε θα γίνουν πορτοκαλοκίτρινα για να λουστείτε.



Επίσης να πω, οτι λογικό είναι οτι, οι τούφες πως θα βάψετε πρώτα με ντεκαπάζ να ανοίξουν πιο γρήγορα, οπότε καλό θα ήταν για να είναι όλες οι ανταύγειες ομοιόμορφες  να βγάζετε τα αλουμινόχαρτα απο τις πιο ξανοιγμένες και να λούζετε μόνο αυτές, μετά τις αμέσως πιο ξανοιγμένες και ούτω καθ εξής.Όσες έχετε κάνει ανταύγειες με αλουμονόχαρτο σε κομμωτήριο μάλλον καταλάβατε τι εννοώ.



3) Λούζεστε καλά με εξουδετερωτικό σαμπουάν,και απαραίτητα μάσκα μαλλιών μετά.Στεγνώνετε τα μαλλιά και αν επιμένετε να περάσετε τη βαφή την ίδια μέρα,τότε απλά την αφήνετε όσο αναγράφει πάνω,περίπου 30 λεπτά (δεν χρειάζεται και παραπάνω αφού θα έχουν ήδη ξανοίξει απο το ντεκαπάζ).


Αυτά!Αν έχετε απορίες ξέρετε!Εδώ θα 'μαι.
φιλάκια και ελπίζω να βοήθησα!





Υ.Γ: Επειδή πολλές με ρωτήσατε πως είναι το χρώμα των μαλλιών μου, (αλλά και το μήκος τους) , το χρώμα μου είναι αυτό:



770 σχολιάκια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   601 – 770 από 770
Ανώνυμος είπε...

Ιφιγένεια, συγγνώμη για το θάρρος αλλά.... η ξανθιστική βαφή είναι εντελώς διαφορετική από το ντεκαπάζ! Έχουν απλά ένα μικρό κοινό σημείο.. Κ η ξανθιστική καίει την τρίχα.. Μην μπερδευτεί καμία..!!

ifigenia είπε...

Πολύ σωστά φίλη μου.
Ξανθιστική σ κ ό ν η είναι το ντεκαπάζ ενώ ξανθιστική β α φ ή είναι οι δυνατές βαφές απο 10 και πάνω.Οι ξανθιστικές βαφές σίγουρα δεν είναι τόσο καταστρεπτικές όσο το ντεκαπάζ πάντως.Ναι μεν είναι πιο δυνατές και τις βάζεις με με πιο δυνατά οξυζενέ αλλά και πάλι είναι πιο ήπιες απο το ντεκαπάζ.

myrto είπε...

θα πω και γω το ιστορικο μου ελπιζωντας να μου απαντησετε. εβαψα τα μαλλια μου πριν το καλοκαιρι σε κομμωτηριο καστανα ανοιχτα.το φυσικο μου ειναι καστανο σκουρο αλλα οχι χοντρη τριχα.Μου εκαναν ξανθιστικη και απο πανω μου περασαν βαφη 8αρι.Επιχειρησα να τα βαψω μονη μου μιας κ η μαμα μου ηταν κομμωτρια και εχει μια σχετικη εμπειρια και πηρα για την ριζα μου 9αρι με 30 οξυζενε οπως μου προτεινε μια κομμωτρια σε ενα καταστημα.Δεν ανοιξαν ομως οπως ειναι τα υπολοιπα βγηκε ενα καστανοκοκκινο..επειδη υπαρχει στα υπολοιπα απο κατω ξανθο συνεβει?δλδ μεχρι το καλοκαιρι που θα χει μακρυνει το μαλλι μου θα περνει την αποχρωση της ριζας? επισης αν επιχειρησω το καλοκαιρι να τα ανοιξω να κανω ενα ξανθο αλλα σκουρο ποσους τονους θα πρεπει να ανεβω και τι ακριβως θα μου κανουν στο κομμωτηριο εφοσον μεχρι τοτε στα μαλλια μου θα υπαρχει απο μεσα ξανθιστικη? ελπιζω να εγινα κατανοητη και να μην χρησιμοποιησα λαθους ορους..ευχαριστω γ τον χρονο σας!

ifigenia είπε...

Koπελιά μου στέλνεις το ίδιο μήνυμα συνέχεια ενω σου έχω απαντήσει ήδη απο τις 28 Νοεμβρίου.
Η ρίζα σου βγαίνει καστανοκόκκινη γιατί το 9άρι δεν μπορεί να ανοίξει περισσότερο την σκούρα ρίζα.
Για να κάνεις ξανθό το μαλλί σου, άσχετα αν θες σκούρα απόχρωση ,πλατινέ ή οτιδήποτε θα σου κάνουν ντεκαπάζ.Δεν υπάρχει θέμα για το αν έχεις κάνει ξανθιστική απο κάτω.

myrto είπε...

ρε συ ιφιγενεια σημερα το ειδα πρωτη φορα και την δικια μου ερωτηση κ την απαντηση σου χιλια συγνωμη τοτε που σε ζαλισα !αλλα σημερα μου το εβγαλε πρωτη φορα και το ειδα αναρτημενο!κ παλι συγνωμη!! περα απο το ξανθο δλδ που χρειαζομαι ντεκαπαζ...για να μου ανοιξουν τωρα στην ριζα που τα χω καστανα ανοιχτα τι πρεπει να παρω?

myrto είπε...

οκ μολις τωρα το εψαξα και το ειδα.μου ξεφυγε κουταμαρα συγνωμη και παλι..οποτε με πιο ανοιχτη βαφη θα μου βγουν ιδια πιστευεις?

ifigenia είπε...

Mυρτώ βασικά η ανάρτηση είναι για το πως θα πετύχεις το σαντρέ ξανθό,που κατάφερα μετά απο χρόνια πειραματισμού.Τώρα για ένα σωρό κοπέλες που μου στέλνουν να ρωτήσουν πως θα πετύχουν άλλο χρώμα όπως και εσύ, το μόνο που έχω να πω και συνέχεια λέω, είναι οτι δεν είμαι κομμώτρια και δεν μπορώ να ξέρω.

myrto είπε...

ιφιγενεια μου εχεις απολυτο δικιο.απλα αν ησουν κομμωτρια δεν νομιζω να εμπαινες καν στον κοπο να απαντουσες .ειδα οτι εχεις μια μεγαλη εμπειρια γιαυτο και τα 600 μνμ που χεις λαβει δεν νομιζω να ειναι επειδη δεν ηταν κατανοητη η αναρτηση σου απλα καθε κοπελα οπως και γω σου στειλαμε με την ελπιδα να εχουμε μια πιο σαφη απαντηση πανω στα δικα μας μαλλια.αν θεωρεις οτι σου εφαγα τον χρονο με μια ερωτηση μου χιλια συγνωμη.

ifigenia είπε...

Σε καμία περίπτωση δεν με ενοχλούν οι ερωτήσεις σας,αλλιώς δεν θα άνοιγα κι αυτό το μπλόγκ.Αλλά δεν μπορώ να κάνω υποθέσεις για πράγματα που δεν ξέρω.Αν δείς τα σχόλια, ειδικά στην ανάρτηση Χρώματα Μαλλιών, οι μισές με ρωτάνε πως θα πετύχουν το καστανοκόκκινο και το χάλκινο.Κορίτσια δεν είναι οτι δεν θέλω να βοηθήσω αλλά πραγματικά δεν ξέρω πως θα βγάλετε άλλα χρώματα εκτός απο το ξανθό!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ! ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΤΟ BLOG ΣΟΥ. ΕΙΜΑΙ Η ΑΝΤΖΥ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙΡΟ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ. ΕΧΩ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΣΤΑΝΑ ΣΚΟΥΡΑ(ΟΧΙ ΜΑΥΡΑ) ΜΑΛΛΙΑ (ΣΤΟ ΦΩΣ ΚΟΚΚΙΝΙΖΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΕΩΣ ΠΟΛΥ) ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΞΑΝΘΑ (ΣΑΝ ΤΗΣ ΣΚΟΡΔΑ- ΟΧΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΛΑΤΙΝΕ- ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΤΟ ΞΑΝΘΟ ΜΕΛΙ ΑΝΟΙΧΤΟ). ΕΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΩ ΧΩΡΙΣ ΝΤΕΚΑΠΑΖ ΜΕ ΒΑΦΗ 12 ΤΗΣ KOLESTON + 2 30ΑΡΙΑ ΟΞΥΖΕΝΕ? ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ. ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ!

ifigenia είπε...

Γειά σου Άντζυ!
Προφανώς διάβασες το σχόλιο αναγνώστριας που προτείνει αντι του ντεκαπάζ βαφή 12άρι με 2 οξυζενέ.Η αλήθεια είναι οτι δεν το έχω δοκιμάσει και δεν ξέρω αν ανοίγει με αυτό τον τρόπο το μαλλί τόσο πολύ.Πιθανώς.

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΝΤΖΥ ΕΙΜΑΙ. ΚΑΤ' ΑΡΧΗΝ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ. ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ. ΠΡΙΝ ΑΠΟ 2 ΜΗΝΕΣ ΑΓΟΡΑΣΑ ΤΟ ΚΟΥΤΑΚΙ ΤΗΣ ΚOLESTON ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΝΤΕΚΑΠΑΖ. ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΥΦΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ (ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΣΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ. ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΓΙΑ 70 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ Η ΤΟΥΦΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΚΟΚΚΙΝΗ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑ ΠΟΛΥΛΟΓΩ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ 3 ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΦΑ ΞΑΝΘΙΑ (ΚΙΤΡΙΝΗ). ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΩ ΤΟΣΗ ΩΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ? ΦΟΒΑΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΕΙ ΑΝΩΤΕΡΟ 60 ΛΕΠΤΑ. ΕΚΑΝΑ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ? ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΤΗΝ 12 ΤΗΣ ΚΟLESTON ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Η ΑΛΛΗ ΚΟΠΕΛΑ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ! ΕΣΥ ΤΙ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ? ΕΣΥ ΘΑ ΕΒΑΖΕΣ ΤΗΝ KOLESTON ΕΑΝ ΗΘΕΛΕΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΟΥ (ΜΕΛΙ, ΣΑΝ ΞΑΝΘΟ ΦΥΣΙΚΟ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΦΩΤΟ ΣΤΙΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ) ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ!!!!!!!!!!!!!!!!

ifigenia είπε...

3 ώρες????
Πραγματικά δεν έχω ακούσει ξανά για μαλλί που ανοίγει τόσο δύσκολα!!
Κοίτα αν δεν ανοίγει με το ντεκαπάζ που είναι πραγματικά όοοοτι πιο δυνατό υπάρχει, με βαφή πιστεύω οτι πολύυυυ δύσκολα θα ανοίξει, κι αν ανοίξει δεν θα είναι ανοιχτό ούτε καν προς το μελί.
Η κοπέλα πρότεινε 12άρι βαφή για λιγότερη ταλαιπωρία στο μαλλί, το 12άρι σε καμία περίπτωση δεν ανοίγει τα μαλλιά όπως το ντεκαπάζ.
Άν μπορεί να ανοίξει κάτι τα μαλλιά σου είναι το ντεκαπάζ αλλά προφανώς θα χρειαστείς πολύ δυνατότερο οξυζενέ.Επίσης καλό θα ήταν να δοκιμάσεις ένα επαγγελματικό ντεκαπάζ απο κάποιο κατάστημα καλλυντικών, γιατί της κόλεστον είναι αρκετά ήπιο κ όχι ιδιαίτερα δυνατό.
Επίσης θέλω να σου πω οτι σαυτήν την περίπτωση που το μαλλί σου ανοίγει τόσο δύσκολα μην δοκιμάσεις την τεχνική που περιγράφω,θα είναι χαμένος κόπος,νομίζω πως το κομμωτήριο δυστυχώς είναι μονόδρομος.

Ανώνυμος είπε...

mipos 3ereis pos 8a kanw se bamena mavra malia 3an8ies antavies,xoris ntekapaz?

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ, Η ΑΝΤΖΥ ΕΙΜΑΙ.SORRY ΠΟΥ ΞΑΝΑΣΤΕΛΝΩ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΠΗΡΕΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΟΥ ΜΗΝΥΜΑ. ΤΑ ΕΒΑΨΑ ΜΕ ΤΟ 12.81 ΤΗΣ KOLESTON ΚΑΙ ΜΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΧΑΛΚΙΝΑ. ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ? ΕΑΝ ΤΑ ΞΑΝΑΒΑΨΩ ΜΕ ΤΟ 12.1 ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΞΑΝΘΟΜΕΛΙ Η' ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ? Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ (ΝΑ ΒΟΗΘΑΜΕ Η ΜΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ) ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ!ΕΙΜΑΙ Κ ΕΓΩ ΚΑΣΤΑΝΗ ΑΛΛΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΩΡΑ.ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΩΣ ΑΝ Η ΡΙΖΑ ΒΓΕΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΚΙΤΡΙΝΗ ΜΕ ΒΑΦΗ ΣΑΝΤΡΕ ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ, Η ΕΝΑ ΧΡΥΣΟ ΟΧΙ ΚΙΤΡΙΝΟ ΝΤΟΡΕ?

ifigenia είπε...

Ναι είναι τελείως σίγουρο οτι με ντεκαπάζ και βαφή μετα το μαλλί γίνεται σαντρέ.

ifigenia είπε...

Άντζυ εφόσον άνοιξαν με βαφή, κάτι έκανες λάθος με το ντεκαπάζ την προηγούμενη φορά.Δεν είναι δυνατόν να μην ανοίξει το ντεκαπάζ το μαλλί κ το ανοίξει η απλή βαφή!!!
Τέλοσπάντων, με ένα δεύτερο χέρι θα ανοίξουν κι άλλο, ωστόσο μην περιμένεις απο βαφή μόνο να μην πορτοκαλοκιτρινίζουν.
Ή θα πρέπει να κάνεις κάποιες ανταύγειες να σπάσει λίγο το πορτοκαλί, ή δοκίμασε να βάλεις το 12.81 με δυνατότερο οξυζενέ.Συνήθως αυτές οι αποχρώσεις special blonde για να δώσουν ανοιχτό ξανθό αποτέλεσμα τις συνδιάζουν με 2 οξυζενέ, και συνήθως 40άρια.Ρώτησε σε ένα κατάστημα καλλυντικών.

ifigenia είπε...

Σε βαμμένα μαύρα μαλλιά ξανθές ανταύγειες χωρίς ντεκαπάζ?? δεν παίζει αυτό, ούτε μια στο εκατομμύριο.

Ανώνυμος είπε...

γεια σ ιφιγενεια!βερονικα εδω αν με 8υμασαι...σημερα εκανα ανταυγειες στο μαλλι μ μετα απ πολυυυ καιρο...η αλη8εια ειναι οτι φρικαρα..ξαφνικα αφοτου λουστηκα..κ αρχισε να με χτενιζει η κοπελα αρχισε να πεφτει το μαλλι...τουφες τουφες ολο βαμβακι...κοντεψα να παθω εγγεφαλικο!!αφου κ η κοπελα τρομαξε κ απορρησε...τα αφησαμε λιγο..οχι κανονικο χρονο αλλα φαινεται εκει που ακουμπησε ντεκαπαζ αν κ ειχαν το πιο χαμηλο οξυζενε καηκαν..ευτυχως εχω πλ μαλλι...σημειωση οτι η κοπελα ειναι επαγγελματιας κ πλ καλη στην δουλεια της..ουφ τ ειπα..απλα η8ελα να τα πω καπου που 8α με καταλαβαιναν σιγουρα αρκετες!!!τωρα καποια στιγμη 8α περασω την βαφη απο πανω..αρκει να τα στρωσω λιγο με μασκες κλπ..αυτα!:)

Χριστίνα είπε...

Καλημέρα!!
Ονομάζομαι Χριστίνα και θελω επιτελους να αποκτησω αυτο το ξανθο - ασπρο - γκρι... Να σου πω οτι εχω διαβασει και ολα τα παραπανω σχολια και ειχαν πολυ ενδιαφέρον..
Από το καλοκαιρι λοιπον ξεκινησα να τα βαφω σε κομμωτηριο (ενω παλια τα εβαφα σπιτι και ηταν ολα οκ), μετα απο δυο χρονια που ειχα σταματησει, με στοχο το παραπανω χρωμα. Σκεφτομαι ομως να σταματησω απο το κομμωτηριο αφου το αποτελεσμα εδω και καιρο δεν ειναι το επιθυμητο και εγω μπορω να κανω ακριβως την ιδια δουλεια.. τσαμπα χρηματα δινω δηλαδη.
Το καλοκαιρι τελος Ιουλιου εκανα και καποιες ανταυγιες στα πανω - πανω μαλλια. Η βαφη που χρησιμοποιει ειναι η Μajirel και αυτη τη φορα πηγαμε στις Majiblonde και εκανα και ανταυγιες σε ολο τα μαλλια.. και παλι δεν ειναι αυτο που θελω ομως..
επισης χρησιμοποιω το σαμπουαν silver και γενικοτερα τα περιποιουμαι πολυ.
Τι μπορω να κανω για να φτασω στο χρωμα που θελω;
Να παρω τα χρωματα που προτεινεις παραπανω (9,1 - 12,81) και να κανω μονη μου ανταυγιες; και το αλλο που διαβασα ειναι οτι μεσα στην βαφη μπορει να μπει λιγο ενισχυτικο (το ντεκαπαζ δεν ειναι αυτο;). εσυ το δοκιμασες τελικα; Να ρωτησω και κατι ακομη.. Το χρωμα των μαλλιων της Μαριας Ηλιακη ειναι απο ντεκαπαζ;
Σ' ευχαριστω πολυ,
Χριστίνα! :-)

myrto είπε...

γεια σου κ παλι ιφιγενεια μου..θελω κ παλι την βοηθεια σου..σου θυμιζω οτι το μαλλι μου ειναι στο υψος του 8-9 μετα απο περασμα βαφης 9.1 με 30οξυζ στην ριζα ανοιξε ελαχιστσ κ ειναι 1.5 τονο σκουροτερη απο τα υπολοιπα..αυτη τη φορα η κομμωτρια στο καταστημα μου προτεινε 12.1 ξανθιστικη βαφη γτ μου ειπε οτι ανοιγει δυσκολα το μαλλι μου..το μαλλι μου ειναι σκουρο καστανο.θελω την γνωμη σου πριν το επιχειρησω αν σου ειναι ευκολο..ευχαριστω πολυ

ifigenia είπε...

Γειά σου Μυρτώ!
Σίγουρα το 12άρι είναι ότι πιο ανοιχτό σε ξανθιστική,οπότε 1-1,5 τόνο θα στα ανοίξει σίγουρα.

ifigenia είπε...

Χριστίνα η λύση είναι αυτή που είπες και μόνη σου: ξανθιστική και ανταύγειες. Αν αυτό που θες είναι ξανθό γκρι, κάνε τις ανταύγειες και απο πάνω βάλε 12,81. Θα βγούν κάτασπρες.
Το ενισχυτικό δεν το δοκίμασα,αλλά η Αλεξάνδρα δεν εννοούσε το ντεκαπάζ.
Η Ηλιάκη δεν ξέρω αν είναι φυσική ξανθιά ή μελαχρινή οπότε δεν μπορώ να πω..Μια φυσική ξανθιά με απλή βαφή μπορεί να έχει αυτό το χρώμα.Μια μελαχρινή με ντεκαπάζ μόνο.

ifigenia είπε...

Βερόνικα τα μαλλιά σου κάηκαν επειδή σου άφησε περισσότερο χρόνο το ντεκαπάζ απότι έπρεπε η κομμώτρια, και όχι επειδή ακούμπησαν βαμμένα μαλλιά.Να σου θυμίσω οτι όλες σχεδόν οι ξανθιές κάνουν αυτό το πράγμα κάθε μήνα χωρίς να καούν τα μαλλιά: ξανθιστική και απο πάνω ανταύγειες.Δεν είναι λογική η δικαιολογία που σου είπε..Είναι απαράδεκτο να αφήνει κάποιος το ντεκαπάζ στα μαλλιά μέχρι να γίνουν άσπρα.Ειδικά όταν αυτοαποκαλείται καλός επαγγελματίας.
Τώρα προσπάθησε να κάνεις τακτικά μάσκες και αν αποφεύγεις όσο μπορείς το πιστολάκι και με τον καιρό θα ηρεμήσουν.

myrto είπε...

ιφιγενεια η 12.1 λες να μου βγαλει πορτοκαλι ριζα? το θελω σαντρε γιαυτο μου εδωσε την συγκεκριμενη αλλα φοβαμαι μην μου βγει καφεπορτοκαλι η ριζα ..απο την αλλη το μαλλι μου ειναι καστανοξανθο αυτη τη στιγμη θα ταν ταλαιπωρια να εβαζα ντεκαπαζ κ μετα βαφη? καλη χρονια να σου ευχηθω!

myrto είπε...

κ αλλη μια απορια..τον τονο του ξανθου που θες να πετυχεις παιζει ρολο ποση ωρα θα αφησεις το ντεκαπαζ η το νουμερο της βαφης μετα?δλδ αν θες σκουρο ξαθνο αφηνεις λιγο το ντεκαπαζ ή περνεις νουμ βαφης 7?

Anastasia είπε...

Καλησπερα Ιφιγενεια...εχω πολλα χρονια ξανθο το μαλλι μου..κανω ανταυγες σε ολο το μαλλι και μετα περναω της Koleston Perfect Special Blonde 12/89 που βιολετιζει κιολας.οταν κανω τα μαλλια μου ειναι το τελειο χρωμα που θελω να πετυχω χωρις καμια κιτρινιλα και μαλιστα να γκριζαρει λιγο....ομως!!!!!!!!
εχω ενα προβλημα μετα απο λιγο καιρο αυτο το ωραιο ξανθο μεταμορφωνεται κ βγαζει κιτρινιλα..το φυσικο μου ειναι καστανοξανθο με φυσικες ξανθιες ανταυγες.απο οτι μου εχουν πει κ βλεπω κιολας ανοιγει στο πιτς φιτιλι το μαλλι μου...τι να κανω για να αποφυγω αυτη την κιτρινιλα????διοτι ανταυγες κανω καθε 4 μηνες κ ανα διμηνο βαφο ριζα...οταν λοιπον βαφω απλα τη ριζα εχω θεμα με αυτη την κ...κιτρινιλα!μηπως εχεις καμια ιδεα???????????
ευχαριστω εκ των προτερων

myrto είπε...

γεια σου ιφιγενεια μου και καλη χρονια σου ειχα ξαναστειλει μνμ αλλα δεν ξερω αν σου ηρθε! σε ρωταγα αν τελικα με το να επιχειρησω να παρω την 12.1 βαφη με 20αρι οξυζενε που μου προτειναν τα μαλλια μου κοκκινισουν πορτοκαλισουν κτλ γτ ανοιγουν δυσκολα απο οτι μου ειπε η κομμωτρια δλδ που ειχα παρει 9.1 με 30 οξυζενε. απο την αλλη αναρωτιεμαι πως εκρινε οτι ανοιγουν δυσκολα απο την στιγμη που σε 3 δαχτυλα ριζα εβαλα σκετη βαφη και μου βγηκαν σκουρα...anyway ελπιζω να μου στειλεις μια τελικη απαντηση και δεν θα σε ξαναενοχλησω!!χιχι φιλια

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα ιφιγενεια.θα ηθελα μια αποψη για την 01 της λορεαλ εξελανς.ειναι σαντρε αυτη η αποχρωση;;

ifigenia είπε...

Σαντρέ είναι.Οποια βαφή λήγει σε 1 είναι σαντρέ.

ifigenia είπε...

Μυρτώ σίγουρα τα μαλλιά σου θα ανοίξουν πολύ περισσότερο με το 12.1 απότι το 9.1.
Ειδικά κιόλας αν χρησιμοποιήσεις δυνατό οξυζενέ, 30άρι ή 40άρι.
Τώρα όσο για το αν θα πορτοκαλίζει,αυτό εξαρτάται απο την ρίζα σου.Στην πλειοψηφία πάντως των μελαχρινών οι ξανθιστικές πορτοκαλίζουν έστω και λίγο.
Η απόχρωση του ξανθού,όπως είπες κι εσύ, εξαρτάται απο το πόσο θα αφήσεις το ντεκαπάζ στο μαλλί σου αλλά και απο το πόσο ανοιχτή βαφή θα βάλεις.

ifigenia είπε...

Φίλη αναστασία, δυστυχώς δεν υπάρχει λύση σ'αυτό.Χωρίς ντεκαπάζ η βαφή απο μόνη της πάντα θα βγάζει κιτρινίλα.
(εκτός να κάποια έχει φυσική σαντρέ ρίζα, λίγο σπάνιο για Ελληνίδα)

myrto είπε...

να ρωτησω to silver κανει μονο για ξανθα μαλλια? εχω καστανο πολυ ανοιχτο αλλα κοκκινιζει σε μερικα σημεια αμα το βαλω θα γινουν πιο σαντρε?γνωριζεις αν γινεται σε καστανο μαλλι?

ifigenia είπε...

To silver κάνει μόνο για ξανθά μαλλιά και μάλιστα για πλατινέ μαλλιά.

christiana είπε...

καλημερα Ιφιγενεια,καλη χρονια με υγεια κ κυριως τυχη!
μια ερωτηση:η 12.81 της koleston special blondes,ειναι οτι πιο ανοιχτο σε σαντρε αποχρωση μπορει να βγει ,μετα απο εφαρμογη ντεκαπαζ φυσικα;;ευχαριστω!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα!
Κάνω ήδη ανταύγειες με ντεκαπάζ,τώρα που έχει βγει η ρίζα αν βάλω την βαφή που λες χωρίς να κάνω πρώτα ανταύγες με ντεκαπάζ θα έχω αποτέλεσμα σαν το δικό σου;
Ευχαριστώ!
Νικόλ

Ανώνυμος είπε...

kalispera me lene georgia!!!!to fisiko mou to malli einai kastanoksantho eixa kanei antaveies se olo to malli aspres kai meta pira tin apofasi na to vapsw olo...mou eipe i komotria na parw tis vafes 12/0 12/22 me 3 40aria oksizene....eixa ena wraiao apotelesma wraiao ksantho apla epeidi oi antaveies exoun katevei poli tis eixa kanei prin 5 mines otan vafw ta mallia mou i riza vgainei kapws skoura kai ta ipoloipa mallia pou xoun tis antaveies einai pio anoixta..ta mallia m ta exw vapsei 4 fores mono kai m eipe apo dw k pera na vafw mono riza ti na kanw?mipws na vazw kapoia alli vafi gia pio anoixti riza?tis koleston pairnw...na valw tin dikia s les?me 20ari oksizene giati vazw 40ari kai les oti dn prepei...help me....

ifigenia είπε...

Xριστιάνα ναι, τα 12άρια είναι ότι πιο ανοιχτό μπορείς να βάλεις πάνω απο το ντεκαπάζ.

ifigenia είπε...

Νικόλ όχι, χωρίς ανταύγειες, με βαφή μόνο η ρίζα θα βγει πορτοκαλί σκούρο.

ifigenia είπε...

Γεωργία γειά!
Δεν υπάρχει κάποια βαφή που να σου δίνει ανοιχτότερο ξανθό,καμία βαφή δεν δίνει τόσο ανοιχτό αποτέλεσμα όσο το ντεκαπάζ.Οπότε συνέχισε να βάζεις την ίδια βαφή απλά κάνε λίγες ανταύγειες να φωτίσει το χρώμα.

Το 9.1 μην το δοκιμάσεις καν, εγώ το προτείνω αποκλειστικά και μόνο σε συνδιασμό με ανταύγειες, μόνο του βγάζει καστανο/πορτοκαλί.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σε όλες! Τυχαία βρήκα τη σελίδα αυτή με τις δημοσιεύσεις όλων σας & αν και κάπως παλιά...είπα να καταθέσω κ γω την εμπειρία μου...είμαι ξανθιά βαμμένη εδώ και 5 χρόνια περίπου αλλά με ενδιάμεσο διάστημα μετάβασης από ξανθά σε μελαχρινά & πάλι επιστροφή στο ξανθό..αν και παλιά θυμάμαι ότι μόνη μου είχα καταφέρει κάποιο διάστημα κ με πολύ κόπο να πετύχω το τέλειο ξανθό (με ντεκαπάζ & 40άρι οξυζενέ...), με το να τα βάψω καστανά (για να μην τα ταλαιπωρώ άλλο όπως μου έλεγαν...) έχασα μια για πάντα τον κόπο μου...έκτοτε, όταν αποφάσισα εκ νέου να το ξαναγυρίσω στο ξανθό με τη γνωστή μέθοδο του ντεκαπάζ, διαπίστωσα με λύπη μου ότι αυτό ήταν αδύνατο διότι ό,τι & να έκανα, η κιτρινίλα παρέμενε...μόλις είδα την ανάρτηση εξεπλάγην γιατί θεώρησα ότι θα πετυχει στην περίπτωσή μου, αλλά μάταια...ειδικά ξέροντας ότι το μαλλί μου παρέμενε κίτρινο ακόμη & με εφαρμογή βαφής Νο 12(ξανθό σαντρέ περλε)...πόσο μάλλον αν θα χρησιμοποιούσα το 9αρι που ανέφερες η κοπέλα παραπάνω ή το 30αρι οξυζενέ...μόλις πρόσφατα πληροφορήθηκα κ για το ρεφλέ ότι χρειάζεται ώστε να διώξει την κιτρινίλα...θα το εφαρμόσω με γκριζά βαφή, νερό και οξυζενέ 30άρι όπως μου πρότειναν κ μόνο στις γύρω από τη ρίζα προβληματικές περιοχές που κιτρινίζουν και μετα θα σας πω για το αποτέλεσμα...αυτά.

Ανώνυμος είπε...

-Πιστεύω ότι η καλύτερη λύση είναι το φυσικό μας, ή πολλές ανταύγες που τις κάνουμε "στο κομμωτήριο".

Έκανα χρόνια τα μαλλιά μου ντεκαπαζ, 1 χρόνο ντεκαπαζ-1χρόνο καστανοξανθα για ξεκούραση και παλι ντεκαπαζ...& τωρα είμαι στο στάδιο που προσπαθώ να πίσω τον εαυτό μου να μην τα ξαναβάψει ξανθα...τουλάχιστον με ντεκαπαζ....


Δεν θα σας συνιστούσα "Π ο τ έ" να βάψετε όλο το μαλλί σας με ντεκαπαζ....και ποτέ! Να μη το βάψετε μόνες σας! Καλύτερα να δώσετε λίγα χρήματα σε μία κομμώτρια που έρχεται στο σπίτι παρά να τα κάνετε μόνη σας....

Κια καλύτερα να επιλέξετε να κάνετε πολλές πολλές ανταύγες...

και τισ 2 φορες που εκανα ντεκαπαξ με ρεφλε κτλ....κατεληξα να μαζευω τα μαλλιά μου απο το πάτωμα...


φιλακια αγαπουλες

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ! ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΑΝΤΑΥΓΙΕΣ Κ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΡΕΦΛΕ. ΟΜΩΣ ΤΟ ΡΕΦΛΕ ΜΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΩΣ ΚΙΤΡΙΝΟ ΜΕΛΙ. ΣΥΝΗΘΩΣ ΒΑΖΩ ΤΗΣ KOLESTON ΤΟ 12/1 Ή ΤΟ 12/81 .ΤΙ ΑΠΟΧΡΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΠΙΟ ΦΥΣΙΚΟ ΓΚΡΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΡΕΦΛΕ;

christiana είπε...

καλησπερα Ιφιγενεια,
θα ηθελα να σε ρωτησω κατι.Τα μαλλια μου ειναι ξανθισμενα με ντεκαπαζ κ βαφη 12.81 κολεστον.ειναι παρα πολυ ξανθα,πλατινε σαντρε.Θελω για μια αλλαγη να τα σκουρυνω λιγο-παντα σε ξανθη αποχρωση-και να σαντραρει το χρωμα.ουτε χαλκινα ουτε μελι κτλ.Θελω να σε ρωτησω λοιπον,τι αποχρωση να επιλεξω?και αν ξερεις ειδικοτερα απο κολεστον μηπως?δηλαδη απο το 12.81 που βαζω,ποσους τονους να κατεβω?Η ριζα μου ειναι σκουρα καστανη κ ανοιγει σχετικα δυσκολα,εχω μετρια σε παχος τριχα-κανονικη-και αρκετα μακρια μαλλια.Θα εκτιμουσα πραγματικα την αποψη σου,μιας που σε διαβαζω τακτικα κ εχεις χρησιμες πληροφοριες!
Σε ευχαριστω!

ifigenia είπε...

Φίλη ανώνυμη,
αν βάζεις 12άρι και σου βγάζει μελί σημαίνει οτι δεν ανοίγεις αρκετά τις ανταύγειες σου.Δεν υπάρχει περίπτωση σε κίτρινη ανταύγεια να βάλεις 12άρι κ να βγεί μελί.

ifigenia είπε...

Χριστιάνα τώρα μου βάζεις δύσκολα!Για να κατέβεις τόνο απο πλατινέ σαντρέ σε πιο σκούρο σαντρέ είναι μάλλον δύσκολο για κάποιον που δεν είναι επαγγελματίας, δεδομένου οτι όταν το μαλλί έχει χάσει όλες τις χρωστικές του ουσίες (αφού έχει γίνει άσπρο) μετά δύσκολα μπορείς να του δώσεις λίγο πιο σκούρο χρώμα με απλή βαφή.
Και ειδικά αν του βάλεις πάνω σαντρέ, το πιο πιθανό είναι οτι θα γκριζοπρασινίσει.Απότι έχω διαβάσει σε ξένα sites χρειάζεται μια διαδικασία επαναχρωματισμού της τρίχας, νομίζω στην Ελλάδα το λένε στάρωμα, όπου πρώτα βάζουν στην τρίχα το χρώμα που της λείπει, (στην συγκεκριμένη περίπτωση στο σαντρέ λείπει το πορτοκαλοκόκκινο) και μετά περνάνε την επιθυμητή απόχρωση.
Μην σε μπερδεύω όμως!Νομίζω οτι αυτό θα έπρεπε να το ρωτήσεις σ'ένα κομμωτήριο.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα Ιφιγένεια και σε όλες τις αναγνώστριες..!! Καταρχάς να πω ότι το blog σου είναι εκπληκτικό.. Μπράβο γιατί έχω ψάξει αρκετά το θέμα "βαφή" και εδώ μέσα υπάρχουν πολλές εμπειρίες γυναικών που βοηθούν..Κάποτε είχα τη δυνατότητα-οικονομική εννοώ-να απευθύνομαι σε κομμωτήρια, αλλά δυστυχώς πλέον δεν μπορώ, λόγω ανεργίας εδώ και 1,5 χρόνο..Τα μαλλιά μου είναι βαμμένα αυτή τη στιγμή σε ένα ανοιχτό καφέ, το οποίο δυστυχώς πορτοκαλίζει αρκετά. Το φυσικό μου είναι καστανό σχετικά ανοιχτό. Έχω απογοητευτεί με τις βαφές και έχω σταματήσει τα πειράματα εδώ και 3 μήνες περίπου (πάλι καλά που δεν έχω ακόμα άσπρες τρίχες!) Θα ήθελα να τα κάνω ένα καστανόξανθο σαντρέ.. Μήπως μπορεί κάποια κοπέλα να με βοηθήσει; Έχω ρωτήσει κοπέλες στο Hondos, αλλά δυστυχώς δε με έχουν βοηθήσει καθόλου.. Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι το πορτοκαλί που δε λέει με τίποτα να φύγει απο τα μαλλιά μου.. Την τελευταία φορά που τα έβαψα, πρόσθεσα στη βαφή και μισό σωληνάριο ξανθό σαντρέ, αλλά το "σαντρέ" έφυγε μετά από 2 περίπου λουσίματα.. Ευχαριστώ εκ των προτέρων..

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ. ΕΙΜΑΙ Η ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΦΛΕ. ΚΑΝΩ ΑΝΤΑΥΓΕΙΕΣ Κ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΡΕΦΛΕ 12/1 Ή 12/81 ΤΗΣ ΚΟΛΕΣΤΟΝ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΑΥΓΕΙΕΣ,ΜΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΣΠΡΕΣ.ΜΕ ΤΗ ΒΑΣΗ ΜΟΥ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΕΠΕΙΔΗ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ Κ ΣΚΟΥΡΑ ΜΑΛΛΙΑΚ ΑΥΤΑ ΜΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕΛΙ.Η ΒΑΣΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΣΤΑΝΟ ΑΝΟΙΧΤΟ.ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΡΕΦΛΕ;

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα.Με λενε Ελεαννα.Εχω οπωs ολεs oι κοπελεs θεμα με την σκουρα βαση και το μπεζ-εκρου ξανθο που θελω να καταφερω.Εχω δοκιμασει το 12.89 αποτυχια και τωρα αγορασα το 12.1 αλλα η κομμωτρια μου φοβαται να το χρησιμοποιησει με ξανθιστικο γιατι δεν δουλευει wella.τι να τηs πω να βαλει απο οξυζενε διπλο και ξανθιστικο;ποια αναλογια ξανθιστικο και οξυζενε;η να μου βαλει καποια βαφη τηs l'oreal που τη δουλευει [majiblond με ξανθιστικο;]

ifigenia είπε...

Γειά σου Ελεάνα.
Στα 12άρια συνήθως μπαίνουν 2 οξυζενέ.
Ωστόσο αν η κομμώτρια σου νιώθει πιο ασφαλής με άλλη εταιρία, τότε ας χρησιμοποιήσει majiblond ώστε να είναι πιο σίγουρη.
Ούτως ή άλλως όλες οι φίρμες βαφών πάνω κάτω τα ίδια αποτελέσματα έχουν.

ifigenia είπε...

Φίλη μου που έχεις πρόβλημα με το ρεφλέ,
αν θέλεις πιο φυσική απόχρωση στη βάση,μπορείς να χρησιμοποιήσεις χαμηλότερη βαφή για ρεφλέ.Εγώ γιαυτο το λόγο βάζω το 9.1 ή 10.1, ναι μεν βγάζει σκουρότερο χρώμα στη ρίζα απο το 12.1 αλλά πολύ πιο φυσικό και κυρίως -καθόλου πορτοκαλομελί-.

ifigenia είπε...

Φίλη ανώνυμη, δυστυχώς το να κάνει μια μελαχρινή κοπέλα τα μαλλιά της καστανόξανθα σαντρέ είναι λίγο δύσκολο έως και χλωμό.
Κι αυτό γιατί το καστανό μαλλί έχει μεγάλο ποσοστό σιδήρου με αποτέλεσμα να πορτοκαλίζει σχεδόν με όλες τις βαφές που είναι πιο ανοιχτές απο το ίδιο το μαλλί.
Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να βάζεις περισσότερη αναλόγία σαντρέ στη μίξη, και ακόμα καλύτερα να κάνεις μερικές πολύυυ λεπτές σκόρπιες ανταυγειούλες να φωτίσεις το χρώμα.

Ανώνυμος είπε...

geiasou!!thelo na se rotiso epeidi vlepo oti ta ksereis esi afta!!kathe pote pepei na vazoume maska sta mallia??gt ego vazo sxedon kathe mera kai nomizo de kanei kalo stin trixa..mu exoune pei oti tin adinatizei alla de ksero an isxiei afto;pppefxaristo ek ton proteron :D

ifigenia είπε...

Γειά!
Μια με δυο φορές την βδομάδα είναι μια χαρά,δεν χρειάζεται παραπάνω.
Πάντως όχι ότι το να βάζεις μάσκα κάθε μέρα κάνει κακό, αυτό που όντως κάνει κακό είναι το καθημερινό λούσιμο.

Ανώνυμος είπε...

sefxaristo poli ifigeneia!!aa me lene iwanna ksexasa na sou po!diladi afta pou legonte eine fimes..emena m eipane oti kanei poli kalo kai i mpira tha to dokimaso;p

Ανώνυμος είπε...

Ifigeneia teleio to blog sou..Den exw logia..Egw eimai aisthitikos kai oi anartiseis me oti exei sxesi me to makigiaz einai polu swstes kai wraies!!Mpravo sou!Ithela na rwtisw kati, alla prin thelw na pw pws epeidi diavazw oti kamia den exei vrei ikanopoiitiki maska malliwn exw na sas protinw mia pou tin xrisimopoiw paaara polla xronia kai se oses files mou tin proteina den tin allazoun..einai tis elvive i kokkini auti akrivws http://www.google.gr/imgres?q=elvive+%CE%BC%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B1+%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CF%89%CE%BD&hl=el&sa=X&biw=1024&bih=437&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=JV_WZtRx24_9xM:&imgrefurl=http://www.lorealparis.gr/peripoiisi-mallion/sampoyan-et-peripoiisi-mallion-gia-gynaikes/elvive-color-vive/maska-prostasias.aspx&docid=yE1QVp5aRlhBGM&imgurl=http://www.lorealparis.gr/img/l10n/products/305x262/HCa1_3.jpg&w=305&h=262&ei=Ots6T4WiOqKk0QWI5IWgCw&zoom=1&iact=hc&vpx=252&vpy=16&dur=50&hovh=208&hovw=242&tx=110&ty=110&sig=101007520099880111483&page=1&tbnh=110&tbnw=131&start=0&ndsp=12&ved=1t:429,r:1,s:0
Einai sta 9 me 10 euro alla koritsia kanei thaumata...ti na leme...Enidatwsi thes?Na menei to xrwma zwntano?OPOSDIPOTE na tin parete..Fusika kathe malli einai alliws alla se opoiwn kai na tin proteina, exei meinei ikanopoiimenos!!Apla na pw oti tin vazw meta apo kathe lousimo k tin afinw 5 lepta de vazw katholou conditioner kai an kai akrivi thelei polu ligo na vazeis giati ftanei as poume i posotita oso enos 2eurou se megethos Ayta gia tis maskes..Epxete i erwtisi..Iwanna

Ανώνυμος είπε...

(sunexeia Iwanna)
LOipon..Ta mallia mou einai ksantha..to fisiko m einai kastano polu anoixto.Mou aresei to xrwmma tous..Ekana ntekapaz prin 5 xronia?6?den thimamai..vafw riza moni m xwris ntekapaz (to ntekapaz to ekana gt ta eixa maura vammena prin)kai an kai portokalizoun me o silver den feugei polu to portokali..Den eimai ikanopoiimeni apo auto sxedon katholou..Tha dokimasw to perfect pou proteine mia alli kopela..Par ola ayta prin 1,5 mina piga stin kommwtria kai mou ta evapse ena ligo pio skouro ksantho to 9 me 9kati enw eixa to 10-12 gt ithela na tairiaksw to xrwma me mia tressa pou pira..Afto pou thelw na rwtisw einai na kanw ta mallia m ntekapaz gia na figei to portokali?Px tha parw tto 20 oksizene kai tha to afisw gia 20 lepta kai meta vafw 9??(episis pws ginete apo oti katalava na kitrinizei to 9 kai oxi to 9.1???)na parw mia koukoula na kanw antaugies i na ta kanw ola??den mporw na ipologisw kai pou einai to proigoumeno ntekapaz alla fantazomai mono sta portokali simeia den exei..Les na fainete i diafora?An kai den nomizw afou kai twra to 9ri exw..Na ta vapsw meta ola me to 9.1??kai vasika an ta kanw antaugies (otan lew antaugies ennow mono ntekapaz kai apo panw tin vafi kanonika pantou se ola ta mallia oxi na xw 2 xrwmata)den tha fainonte kai ta portokali pou den ta kana??kai an prepei se ola na kanw ntekapaz(ektos apo auta pou exoun ginei idi)pws ginete na min akoumpisoun derma?estw kai 2 ekatosta me 3 pio makria apo to derma ta alla pou einai pio panw den tha peftoun panw sta katw??(katalaves elpizw ti thelw na pw)..i ta tiligeis ola se alouminoxarto??alla nomizw oti an ta kanw me koukoula tha fainonte ta portokali pou de vaftikn..ouuufff auta SORRY pou se Zalisa!!

Ανώνυμος είπε...

A episis na pw stin kopela pou ekane post prin apo mena oti den adinatizei katholou i maska an ti vazeis opote louzesai..Episis den kserw an kanei kalo na ta louzeis kathe mera alla kapou diavasa sto sait tis stefanidou sto t-life enas dermatologos eipe se 1 erwtisi me ti xapia makrainoun ta mallia k eipe me kathimerino lousimo!!!!!!!!!!!!!!!Pragmatika den kserw an einai alitheia..ligo koufo mou akougete alla gia na to leei enas epistimon ti na pw k gw??Na deite Comment From vasiliki
Kalhspera!ithela na sas rwtisw an uparxei kapoios tropos(simplirwmata?) na makrunoun/piknosoun ta mallia pio grigora? ta skeuasmata sta farmakeia einai ontos toso akindina oso mas lene?
Α. Γραφάκος, Δερματολόγος:
Βασιλική, αν τα λούζεις κάθε μέρα θα μακραίνουν πιο γρήγορα. Τα συμπληρώματα -πολυβιταμίνες είναι ακίνδυνα μπορεί να τα πάρει ο καθένας.
leei polla xrisima gia tin igeia ou proswpou episis deite to ..patiste play..
http://www.tlife.gr/fitnesschat.html
elpizw na nai xrisima!filia

ifigenia είπε...

Ιωάννα,
για να βάλουμε τα πράγματα στη σειρά τους:
απτην στιγμή που έκανες ντεκαπάζ πριν 5 ή 6 χρόνια αποκλείεται αυτή τη στιγμή να έχεις ντεκαπάζ στο μαλλί σου.
Δεύτερον,ντεκαπάζ κάνουμε μόνο σε τούφες κι όχι σε όλα,γιατί αν δεν είμαστε επαγγελματίες κομμωτές μπορεί να τα κάψουμε όλα κ να μην μας μείνει τρίχα στο κεφάλι.
Τρίτον, καμία απολύτως βαφή δεν γίνεται να βγάλει χρώμα που να μην πορτοκαλίζει, ΜΟΝΟ στην περίπτωση που η φυσική μας ρίζα είναι πιο σκούρα αλλά ήδη σαντρέ.
Οπότε αφού δεν μπορούμε να ξεφορτωθούμε το πορτοκαλό,τουλάχιστον πρέπει να επιλέγουμε βαφές σαντρέ δηλ. που λήγουν σε 1 (9.1,10.1,12.1 κτλ) ώστε να βγάλουν όσο το δυνατό λιγότερο πορτοκαλί.
Τέλος,διευκρινίζω στην ανάρτηση οτι κάθε τούφα τυλίγεται ξεχωριστά σε αλουμινόχαρτο για να μην ακουμπαει τις άλλες.
Με λίγα λόγια δηλαδή, η μόνη λύση αν έχεις ρίζα που οι βαφές σου βγάζουν πορτοκαλί, είναι να κανεις κάποιες ανταύγειες κι απο πάνω να περνάς σαντρέ βαφή ως ρεφλέ.

Ανώνυμος είπε...

Iwanna
ta mallia mou distixws megalwnoun poluu diskola..na fantasteis oti sto diastima toswn xronwn exoun megalwsei 1misi palami..den ta kureuw pote, mono tin fratza kai sigoura exei ntekapaz gt oi akres einai pio aspres..etsi nomizw dld..ara ama kanw ntekapaz tha kaoun oi akres..an pali de valw konta stis akres alla sto miso kefali den tha exw trixrwmia??(antaugeies vafi kai akres??)please help!ax apo tetoia den exw idea...mono apo vafes..kai kati allo..pws kanw ntekapaz??pernw oxuzene 20ari to aplwnw etsi sketo gia 15' k meta ksevgazw-stegnwnw vafw me vafi?etsi ginete??i to oxuzene d mpainei sketo alla me kapoia skoni??k an nai me poia?pws legetai?sorry alla den exw idea!!!

Ανώνυμος είπε...

Iwanna
a kai kati akoma an parw koukoula den xreiazetai na ta tiliksw kai me aalouminoxarto afou tha einai xwria apo to ipolipo malli..swsta??k tha ithela tin simvouli sou..auti einai kali??http://www.beautymark.gr/el/%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%83/581-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%83-2.html
i tha einai polu araia??k gt den fainonte oi tripes kai exei k mesa se aytes mple xrwma??ta rwtaw auta gt proti fora akousa pws iparxei kati tetio..

ifigenia είπε...

Ιωάννα όσο αφορά στη διαδικασία, το οξυζενέ κτλ, απλά διάβασε την ανάρτηση μου, περιγράφω την διαδικασία ακριβώς και λεπτομερώς,να μην τα ξαναγράφω.
Τώρα όσο για τις άκρες σου που είναι ξανοιγμένες λες,απλά μην περάσεις ντεκαπάζ στις άκρες, αλλά στο υπόλοιπο μέρος των τουφών.
Η κουκούλα στο λινκ που μου έστειλες είναι μια χαρά,όλες έτσι είναι.
Αλουμινόχαρτο δεν χρειάζεται.

Ανώνυμος είπε...

Γεια Ιφιγενεια! Εχω ανοιξει ηδη τα μαλλια μου με ντεκαπαζ και τα βαφω καθε 4μηνο ενα πορτοκαλι(σα της ταμτα το οποιο οσο ξεβαφει ξανθαινει) αλλα τωρα θελω να γινω ξανθια. Αν βαλω το ξανθο σαντρε σε ολο το μαλλι τι λες να γινει?? θα βγει το χρωμα? δε θελω να ξανακανω ντεκαπαζ

Ανώνυμος είπε...

α με λένε Νίκη!! ξεχασα να αφησω ονομα..!

ifigenia είπε...

Γειά σου Νίκη!
Νομίζω οτι αν βάλεις σαντρέ θα φύγει αρκετά το πορτοκαλί,μπορεί ωστόσο να χρειαστούν περισσότερα απο 1 χέρια,να μην πιάσει με την πρώτη.

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα Ιφιγενεια.καπου διαβασα οτι μπορουμε να βαλουμε λιγη σκονη ντεκαπαζ μεσα στο μιγμα της ξανθισιτκης βαφης για να την ενισχυση?ισχυει αυτο?αλλου ακουσα η ξανθιστικη βαφη βαφει και το ντεκαπαζ ξεβαφει οποτε δρουν αντιθετα.Χαρά.

Ανώνυμος είπε...

κατια
ifigenia help!!evapsa tin tressa apo aspri pou tin pira me to 9.1 ths swartzkopf alla vgike gkri..ta lousa k me to silver alla alla tpt..i tressa d exei ntekapaz..(etsi tin pira)ti na tin kanw na einai ksanthia?k an den ksereis ti kanoume se autin tin periptwsi sto diko mas malli ..??gt k i tressa fisikia einai...voithise me....

ifigenia είπε...

Kάτια γειά!
Νομίζω έχεις μπερδευτεί για τα καλά.
9.1 (και γενικά όλες τις σαντρέ αποχρώσεις) βάζουμε σε -πορτοκαλοκίτρινα- μαλλιά για να γίνουν πιο σαντρέ.
Επίσης σίλβερ βάζουμε στα ντεκαπαρισμένα -κίτρινα- μαλλιά για να φύγει η κιτρινίλα.
Στην περίπτωση που μιλάμε για άσπρο μαλλί,λογικό είναι οτι σαντρέ αποχρώσεις και σίλβερ, γκρι θα βγάλουν.
Διάλεξε μια απόχρωση που -δεν είναι σαντρέ- λοιπόν,δηλ που δεν λήγει σε 1.Απτην στιγμη που δεν ξέρω σε τι τόνο είναι τα μαλλιά σου δεν μπορω να πω κάτι παραπάνω.

ifigenia είπε...

Χαρά γειά και σε σένα!
Αυτό το έχω ξανακούσει πολλές φορές, ωστόσο δεν μου ακούγεται και πολύ καλή ιδέα να βάλεις σκόνη μέσα στην ξανθιστική.Το ντεκαπάζ είναι ήδη επικίνδυνο απο μόνο του, πόσο μάλλον σε ανάμιξη με ξανθιστική.
Εγώ δεν θα το δοκίμαζα.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Ιφιγένεια, είμαι η Χαρά.Θα ήθελα να σε ρωτήσω για ένα νέο προϊόν που είδα πρόσφατα στα ράφια με τις βαφές. Είναι της Syoss και συγκεκριμένα τα Lighteners. Έχει τρία, το 10-0 Κατάξανθο, 11-0Κατάξανθο Ξανθιστικό και 12-0 Ξανθιστικό Φυσικό.Τα δυο πρώτα είναι χωρίς αμμωνία με το 10-0 να ανοίγει μέχρι 4 τόνους και το 11-0 μέχρι 6 τόνους.Το 12-0 ανοίγει μέχρι 7 τόνους και έχει αμμωνία. Είδα την συσκευασία και έχει μέσα οξυζενέ, κρεμά βαφή και ένα φακελάκι ενισχυτή ξανθίσματος.Το φακελάκι του 12-0 ήταν σκέτο ντεκαπαζ όπως διάβασα τα συστατικά και το σύγκρινα με ένα φακελάκι ντεκαπάζ που έχω σπίτι , αλλά το 11-0 που διάβασα τα συστατικά όντως δεν είχε αμμωνία. Είναι δυνατόν να ανοίξει το μαλλί 6 τόνους χωρίς αμμωνία? Από όσο γνωρίζω μόνο το ντεκαπάζ μπορεί να ανοίξει μέχρι 7 τόνους. Παρεμπιπτόντως στο πίσω μέρος της συσκευασίας είχε εικόνες πως είναι το φυσικό σου και πως θα γίνει μετά την εφαρμογή.Στο 12-0 είχε μέχρι και καστανό σκούρο σε ξανθό ενώ στο 11-0 από καστανό σε ξανθό.Δεν τόλμησα να το αγοράσω,δεν μ'αρέσουν τα πειράματα. Εσύ έχεις υπόψιν σου τα συγκεκριμένα προϊόντα?Ευχαριστώ.

ifigenia είπε...

Γειά σου Χαρά!
Οχι δεν τα ξέρω τα συγκεκριμένα προιόντα και βασικά τα 2 τελευταία χρόνια έχω σταματήσει τους πειραματισμούς οπότε δεν δοκιμάζω τίποτα καινούργιο...
Πάντως μου φαίνεται κάπως μια βαφή να ανοίγει 6 τόνους όσο δυνατή και να είναι,με βάση τις ξανθιστικές που έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα.

Ωστόσο αν δεν την δοκιμάσει κάποιος δεν μπορεί να την απορίψει!Μια κοπέλα μου έγραφε οτι στο εξωτερικό της είχαν ανοίξει το μαλλί (σκούρο καστανό) με απλή βαφή, σε ανοιχτό πλατινέ, γιατί εκει πέρα είναι πολύ μπροστά τα προιόντα.

Ανώνυμος είπε...

kalh

Ανώνυμος είπε...

Kalhspera koritsia!Tyxaia epese to mati mou se ayto to blog k mporw na pw pws htan polu eyxaristw,Eimai kommwtria k pistepste me exete polu kalh gnwsh panw sto ksantho,gt emeis oi kommwtries mporei na exoume diabasei k mathei 5 pragmata alla eseis exete trabhksei tosa me ta mallia sas k esete dei ola na kala k kaka stadia tou,Exw ayto pou exw na pw k na dwsw oti bohtheia mporw,gt pragmatika den exw na xasw kati an pw kapoia pragmata pou kserw se pelathses mou h gnwstes mou,einai dyskoloi kairoi k merikoi thusabrizoun apo aythn thn texnh enw sthn ousia den kanoun k polla.Loipon koritsia einai para polla ayta pou mporw na pw gia tis bafes k kyriws gia to ksantho.Na kserete prwta apo ola pws oso kalyterhs poiothtas einai ta proionta toso kalytero to apotelesma gt diabasa apo polles oti enw bgenei wraio to xrwma meta apo lousimata ksernaei einai gt oi polu oikonomikes bafes ksernane polu eykola to xrwma se antithesh me kapoia kalh epwnhmh bafh, kai egw xrhsimopiw thn pallet alla mono gia skoures apoxrwseis den thn empisteyomai gia ksantha alla ayto einai sthn krhsh tou kathenos!Kati allo polu shmantiko einai oi apoxrwseis opws to ''santre'' pou exei thn ydiotita na apothei thn kokkinila opws episis k to ntore=xryso k einai to 3 stis bafes p.x 7,3 alla k ayto pou anaferane poloi liges einai to 8,to opoio diatithete sta megala anoigmata k dinei kataplhktika apotelesmata.Twra oso anafora to ntekapaz egw to douleyw me 10 oksyzene k den yparxei pote antikimenikos xronos panta kathese apo panw gt ta mallia diaferoun apo gynaika se gynaika k einai polu eykolo na kapseis ta mallia,to 10 to bazw k sas uposxomai oti ta mallia den pathenoun tpt gt ginete mia omalh eisbolh sto kentro tis troixas k oxi apotomh opws me to 20 30 h 40 oksyzene,ayto to xreisimopoiw se olo to mali toufa toufa xwris na akoumphsw riza gt h riza einai parthena k ean balw to ntekapaz epanw tha anoiksei polu grhgora ,an loipon exete polu skouramallia k thelete na ta anoiksete mporeite me ayton ton tropo pou sas eipa alla fysika den tha anoiksoun amesws mono stadiaka, k bazete to epithimhto xrwma!Mhn fobaste to ntekapaz otan to douleyete me xamhlo oksyzene den uparxei kundinos twra an kapoia einai h prwth tis fora kalo tha einai na rwthsei h na thn fohthhsei kapoia gnwsth tis kommwtria an to fobate!Epishs gia thn riza exw doulepsei k ta ksanthtika tis lorbel an den kanw lathos to onoma k eixan kala apotelesmata sthn riza xwris ntekapas k se anoixto ksantho me skoura bash!Loipon koritsia pisteyw pws ta eipa polu mperdemena k mporei na sas mperdepsa alla apo thn grhgorada m na grapsw oti mporw gia na bohthhsw mporei na ksexasa kati na mhn sypmlhrwsa to thema k genika na mhn sas kalupsa.Edw eimai an exete kapoia aporia k eyxaristws na bhthhsw!!Eyxaristw gia ton xrono sas..ALEXANDRA :)

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας.Σκεφτομαι να κανω τα μαλλια μου καστανοξανθα.Αλλα εχω μερικες αποριες.1ον θα χρησιμοποιησω χρωμοσαμπουαν.Βλαπτει καθολου το μαλλι?
2ον ειναι σαν κανονικη βαφη και
3ον ποσο διαρκει?

ifigenia είπε...

Γειά σου φίλη μου!
Το χρωμοσαμπουάν δεν βλάπτει καθόλου, δεν είναι σε καμία περίπτωση βαφή, και δεν έχει ανοίγει το μαλλί ούτε ένα τόνο.Που σημαίνει οτι για να δεις λίγη διαφορά τα μαλλιά σου θα πρέπει να έιναι ήδη ανοιχτόχρωμα,αλλιώς στο καστανό δεν θα υπάρξει καμία διαφορά.

ifigenia είπε...

Αλεξάνδρα ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για όσα μας είπες.Είσαι η πρώτη κομμώτρια που γράφει στο μπλόγκ μου για να βοηθήσει και όχι για να κρίνει! (και μάλιστα κακεντρεχώς)
Πολύ θα χαρώ να δημοσιεύσω ερωτήσεις αναγνωστριών πάνω σαυτά που είπες κ τις απαντήσεις σου..
όταν λες οτι το 8άρι δινει φοβερά αποτελεσματα εννοείς μετα το ντεκαπάζ σαν ρεφλε ε?γιατι απο μόνο του σε σκούρα ρίζα δεν νομίζω να ανοίγει καθολου..

ifigenia είπε...

α! Αλεξάνδρα αν μπορείς να βοηθήσεις έχω μια μεγάλη απορία:
πολλές γυναίκες βάζουν βαφή με 40άρι οξυζενέ προκειμένου να αποφύγουν το ντεκαπάζ.Τελικά τι είναι πιο καταστροφικο για το μαλλί?
Το ντεκαπάζ με 20άρι ή η ξανθιστική βαφή πχ ύψους 12 με 40άρι οξυζενε??

Ανώνυμος είπε...

Loipon ifigenia mou otan lew 8rh ennow thn apoxrwsh dld to 9,1 einai to 9=ksantho polu anoixto k to 1=santre.Epilegoyme to xrwma pou theloume k ystera thn apoxrwsei.To santre prasinizei exei thn idiotita na diwxnei thn kokkinila k gia ayto einai idaniko gia to ntekapaz.Oso afora thn apoxrwsh oxtw dld 9,8 dinei mia perle apoxrwsei apo oti tha diabasete k sta deigmatologia,k den einai ena monotono kantho santre!H kathhgitria mou mou elege panta na bazw thn apoxrwsh 8 gt bgenei ena poio lampero ksantho k genika einai wraio na bazeis 2 k 3 bafes mazi k na kaneis ena monadiko ksantho pou tha to thaymazoun k tha se rwtane pws to apeksthses,gia ayto k ta kommwtiria den apokalyptoun pote tous kwdikous tou.Twra oso afora to 40rh oksyzene exei thn ikanothta na anoigei 3 me 4 tonous ta mallia alla den kaluptei ta leyka mallia gia ayto k einai duskolo na dwsei kapoios kapoies stadar sybmoules pezoun rolo polla pragmata opws:thn poiothta tou malliou,an einai parthena h bamena an exei prohghthei permanan h kapoia forma an einai xontri h trixa h lepth an einai porwdh h oxi.Ta lepta mallia anoigoun poio eukola apo oti ta xontra ayto einai alhtheia.To 40rh loimpon mpenei sthn bafh gia polu anoixta mallia alla kata thn gnwmh m a mhn exei prohghthei ntekapaz gt yparxei megalh talaipwria opws eipa k prin diaferei apo mallia se mallia.pisteyw na se kalupsa,oti allo thes rwthse me,oti kserw mporw na to moirastw mazi sas! ;)

Ανώνυμος είπε...

Ksexasa na sou apanthsw ifigenia mou oti oute to ntekapaz me to 20rh oksyzene kanei kako oute to 40rh me thn bafh 12,otan xreisimopoiounte mesa sta xronika oria poum prepei exou polu kala apotelesmata alla PROSOXH an ta mallia einai katestramena sygoura tha yparxei problhma den tha mporoun na dexthoun kamia xhmikh ousia panw tous k tha katareysoun,Ksexas epishs na sas pw oti ta xrwmata pou sas anefera k poio panw tous kwdikous dld 9,1 k 12,8 ,egw douleyw thn koleston perfct thn epaggelmatikh pou yparxei se ola ta katasthma apla einai poio tsimphmenh sthn timh gyrw st 8 eyrw.K to lew ayto gt oles oi eteries diaferoun sta xrwmata k ayto tha to kserete oses bafete xronia ta mallia sas k exete allaksei polles eteries! ;)

ifigenia είπε...

Αλεξάνδρα σ'ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ!
Πολύτιμες οι συμβουλές σου.

Ανώνυμος είπε...

Tipota ifibenia,oti allo thele1s mpores na me rwthseis k an xreiasteis kati allo mporw na sou dwsw k mail na epinoinwnisoume se oti ohtheia xreiazese me to blok sou! ;)Aleksandra!!!;)

Ανώνυμος είπε...

εχω φυσικα καστανοξανθα μαλλια ειδικα τα εξω εξω και οι ακρες ειναι πολυ ανοιχτα...πριν τρεις μερες ομως εβαλα μια φιλη μου να μου τα βαψει στο σπιτι με την 9.1 ανοιχτη σαντρε βαφη γιατι θελω να τα ανοιξω κι αλλο...το αποτελεσμα δεν με ενθουσιασε ιδιαιτερως γιατι μονο στη ριζα φαινεται η αλλαγη (τα υπολοιπα μαλλια εμειναν ιδια οπως ηταν πριν να τα βαψω)...οποτε λεω σε εναμιση μηνα περιπου να τα ξαναπερασω με την 11.1 η' την 12.1 μπας και ανοιξουν περισσοτερο. Αν και πιστευω οτι επρεπε να ξεκινησω κατευθιαν με τν 11.1 η' 12.1 επειδη τωρα μπορει να μη πιασει η βαφη που εχω κανει ηδη πανω στην επομενη βαφη. Και οσον αφορα το ντεκαπαζ θελω να το αποφυγω οσο το δυνατον περισσοτερο. Τι λετε??
ευχαριστω εκ των προτερων

Ανώνυμος είπε...

Ιφιγενεια γεια σου..καταρχας μπραβο για την υπομονη σου να απαντας σε τοσες κοπελες συνεχως και στα περισσοτερα εχεις δικιο.θελω να σε ρωτησω κ εγω κατι που δεν ξερω αν το εχεις ηδη απαντησει σε καποια κοπελα γιατι ειναι τοσα πολλα τα μηνυματα που δεν μπορω να τα διαβασω ολα!Το καλοκαιρι λοιπον,αρχισα ξανθες ανταυγειες(2 φορες εχω κανει μεχρι στιγμης)και ειναι αρκετα ξανθα τωρα τα μαλλια μου με αρκετες μαυρες τουφες στο φυσικο μου.τωρα μου εχει βγει αρκετα η ριζα κ ειναι καιρος να επισκεφθω παλι το κομμωτηριο για ανταυγειες στη ριζα.Ομως 60-70ε ειναι πολλα για να δινω καθε 2-3 μηνες και θελω να κανω μονη μου ανταυγειες.Αυτο που με απασχολει ειναι οτι ναι μεν με τη σαντρε βαφη οι ντεκαπαρισμενες τουφες θα γινουν ξανθες,αλλα οι υπολοιπες(για ριζα παντα μιλαω)θα γινουν μελι,κατι που δε θελω.Αρα τι να κανω?Και τη βαφη ποση ωρα να την αφησω περιπου?γιατι μια πωλητρια στα χοντος μου ειπε 2 λεπτα.Αλλα μου φανηκε πολυ λιγο!!!Το ονομα μου ειναι Ιωαννα

Ανώνυμος είπε...

γεια σας ονομαζομαι ΕΦΗ
χαιρομαι παρα πολυ που βρηκα αυτη τη σελιδα και επιτελους μπορω να ρωτησω κατι για τα μαλλια χωρις να μου πουνε :πηγαινε κομμωτηριο...... χωρις να μου εξηγησουν στην ερωτηση μου η απορια μου
να σας πω και εγω τον καημο μου..χαχα
πριν 4 μηνες περιπου πηγα κομμωτηριο και ζητησα πολυ ανοιχτο ξανθο σαντρε να μην κιτρινιζει
η κομμωτρια μου εκανε πολλες πολλες ανταυγιες σε ολο το μαλλι ειχα ηδη καποιες πανω στο φυσικο μου που ειναι καστανο ανοιχτο
μετα μου εκανε ρεφλε απο οτι καταλαβα το 12.81της κολεστον
το μαλλι εγινε ασπρο κατασπρο
η αληθεια ειναι ομως πως εγω δεν εννοουσα τοσο ασπρο
μετα απο λιγες μερες περασα λιγεσ τουφες σαν ανταυγιες σκουρο ξανθο και εγινε πολυ ωραιο
το θεμα μετα ηταν με τη ριζα
δεν μπορουσα να ξαναπαω κομμωτηριο για πολλους λογους και περασα την ριζα με το 12.1αλλα εγινε κιτρινη
ισως επρεπε να την αφησω παραπανω
αλλα φαινοταν πολυ χαλια η διαφορα αυτη
και πριν 15 μερες περιπου πηγα στο κομμωτηριο και μου εκανε στη ριζα καποιες ασπρες ανταυγιες και καποιες σκουρες σε ολο το μαλλι
αλλα τελικα σκουρινε παραπανω
απο οσο ηθελα
αν περασω ρεφλε το 12.81 λετε να καει???θα ανοιξει λιγο??
να το τολμησω?

Ανώνυμος είπε...

koritsia geia sas!mporei kapoia na mou apantisei se ena erwtima?ti ginetai otan panw ap tis antaygeies sou pernane refle k paroloy poy oi antaygeies ginontai teleies h maurh riza pairnei ayto to kafeportokalomeli???as moy pei kapoia an yparxei lysh na menei h ypoloiph riza opws einai k oxi na ginetai kafe!?giati pragmatika to dieykrinizw kathe fora stis kommwtries kai den to katalavainoun!tha mou peite de ginetai na mh vaftei kai h ypoloiph riza!nai alla exw dei se polles kopeles me antaygeies h riza toys na einai h fysikh!as me voi8isei kapoia!eyxaristw!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ιφιγενεια κοπελα μου μπραβο για τις συμβουλες σου και τις οδηγιες σου!παρακολουθω το blog σου καιρο και ελπιζω καποια στιγμη να καταφερω να φτασω το χρωμα του μαλλιου σου!σε ευχαριστουμε!ζαχαρουλα!

ifigenia είπε...

Ζαχαρούλα για ότι απορία έχεις, εδώ!

ifigenia είπε...

Φίλη ανώνυμη,
η λύση είναι απλή:
χαμηλό οξυζενέ.
Αν στο ρεφλέ μπεί χαμηλό οξυζενέ την ρίζα δεν θα την ανοίγει.

ifigenia είπε...

Γειά σου Εφη!
Δεν θα σου πρότεινα το 12.1 απο την στιγμή που εχεις ντεκαπαρισμένες τούφες.Απλά την επόμενη φορά που θα πας κομμωτήριο κάνε λίγες ανταύγειες ξανθές.

ifigenia είπε...

Γειά σου Ιωάννα!
Καλά σου είπε η κοπέλα στα hondos, αν αφήσεις τόσο λίγο την βαφή (και έχεις ανοίξει βέβαια καλά τις ανταύγειες) η ρίζα δεν θα ανοίξει ενώ οι ανταύγειες θα γίνουν ωραίες σαντρέ.

ifigenia είπε...

Bloody Mary, απτη στιγμη που θέλεις να τα κάνεις ξανθά χωρίς ντεκαπάζ, δοκίμασε τουλάχιστον κάποια ανοιχτή ξανθιστική, γιατί με το 9 κ το 11 δεν νομιζω να δείς διαφορά.
Δοκίμασε τα special blondes της κόλεστον. (12.1, 12.81 κτλ)

Ανώνυμος είπε...

γεια σου ιφιγενεια και ευχαριστω για την απαντηση
ειμαι η εφη που ρωτησα για το 12.81
δηλαδη αν ακουμπισει στην ανταυγιες θα καει το μαλλι?
αν κανω μονο στη ριζα εκεινο το κομματι που ειναι πιο κιτρινο δηλαδη γυρω στα 3 δαχτυλα και τα υπολοιπα να μην τα περασω πειραζει?

ifigenia είπε...

Ακριβώς.Είναι κανόνας να μην ακουμπάει ποτέ ξανθιστική ντεκαπαρισμένο μαλλί.
Στην ρίζα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Ανώνυμος είπε...

η εφη ειμαι
καλα που δεν εκανα τιποτα!!!φοβηθηκα τωρα
ισως περιμενω ακομα μια βδομαδα και περασω την 12.81 μονο στη ριζα γιατι τα υπολοιπα στις ακρες ειναι ηδη πολυ ανοιχτα απο τις ανταυγιες
και οι σκουρες που μου εκανε η κομμωτρια τελικα ανοιξαν
απλα η ριζα δεν ειναι ωραια
ειναι δηλαδη γυρω στα 3 δαχτυλα πιο κιτρινη
θα περιμενω και θα τα περασω την επομενη εβδομαδα με το 12.81
να παρω 30αρι οξυζενε?
να ρωτησω και κατι αλλο αν εχεις περιοδο πειραζει να τα βαψεις?εγω περιμενω αλλα δεν μου εχει ερθει ακομα
σε ευχαριστω και παλι

Ανώνυμος είπε...

σ'ευχαριστω για τη συμβουλη σου ιφηγενεια αλλα φοβαμαι μηπως κανω αδικα ζημια στα μαλλια μου και μη εχοντας καταφερει τιποτα στο τελος γιατι οπως σου ειπα τα εχω βαψει ηδη μια φορα... επισης επεσε το ματι μου πανω σε ενα blog που γραφει: -Θέλω πολύ ξανθά μαλλιά, μπορώ να το πετύχω με προϊόν βαφής στο σπίτι?
Εξαρτάται από το τωρινό σας χρώμα - Εάν έχετε φυσικά ανοιχτά μαλλιά που δεν έχετε βάψει ή εάν έχετε ανοιχτά μαλλιά και έχετε λουστεί τουλάχιστον είκοσι φορές μετά από ημιμόνιμη βαφή, μπορείτε να ανοίξετε σημαντικά τα μαλλιά σας. Αν ομως έχετε ήδη χρησιμοποιήσει μία μόνιμη βαφή, δεν μπορείτε να ανοίξετε τα μαλλιά σας σημαντικά.

Ανώνυμος είπε...

Geia sas onomazomai nikol kai eimai kai egw mia apo tis polles kopeles pou exoume ksan8o aspro malli apo thn mesh kai katw alla ka8e fora pou bafoume ta mallia mas sthn piza bgainoun portokali :( h8ela na rwthsw an mporw na balw ntekapaz mesa sthn bafh mou dhladh to 9.1 santre kai ligo ntekapaz kai na perasw mono thn riza ginetai auto euxaristw polu !

ifigenia είπε...

Νικόλ αυτό με το ντεκαπάζ το έχω ακούσει πολλές φορές αλλά δεν μου ακούγεται καλή ιδέα.Δεν το έχω δοκιμάσει οπότε δεν μπορώ να σου πω.

ifigenia είπε...

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΩ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΩΣ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΧΡΟΝΟΥ.ΑΝ ΑΝΑΤΡΕΞΕΤΕ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΤΕ.
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ,ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΕΙΠΩΘΕΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα!! Με λένε Δέσποινα. Πολύ χρήσιμο το blog σου! Σ' ευχαριστούμε!! Ήθελα κι εγώ να κάνω μία ερώτηση. Το φυσικό μου είναι καστανό και θέλω να το κάνω ανοικτό καστανό(καστανόξανθο). Πήρα μία βαφή 7.0 της garnier color sensation για να τα ανοίξω αρχικά δύο τόνους γιατί δεν ήθελα μεγάλη αλλαγή. Δυστυχως όμως η ρίζα πορτοκαλίζει. Αυτό θα φύγει αν βάλω από πάνω μία σαντρέ βαφή της pallette ή πρέπει να κάνω ντεκαπάζ; (Αν και θα ήθελα να το αποφύγω :( όσο γίνεται)

Επίσης αν θελήσω να τα ανοίξω ακόμα 2 τόνους τι χρειάζεται να κάνω; Ευχαριστώ πολύ!!

Ανώνυμος είπε...

ti sto hell?? giati tosa mhnymata?:P

Ανώνυμος είπε...

kalispera!me lene vera.eimai kastani.ekana moni mou antaugies se merika simeia prwta me ntekapaz kai mou anoiksan polu mporw na pw.vevaia itan kitrina.meta ekana refle me santre vafi tis lorvenn to 9.1!perimena perimena perimenaaa...perase misi wra kai oi antaugies mou itan akoma kitrines.ti ftaiei??ti prepei na kanw gia na ginoun sxedon aspres?eyxaristw opoia mou apantisei!

Ανώνυμος είπε...

suggnwmi mou lunete mia aporia?sta pisw mallia pws kanoume mones mas antaygeies re paidia??tha me trelanete?apla de ginetai!idiws oses exoume polla mallia

ifigenia είπε...

Στα πίσω μαλλιά κάνεις ανταύγειες με ένα πολύ απλό τρόπο: κάσκα. Στέκεσαι μπροστά σε ένα καθρέφτη τοίχου(με την πλάτη στον καθρέφτη εννοειται),κ με έναν άλλο καθρέφτη στο χέρι για να βλέπεις,και με το πινελάκι της κάσκας που είναι τσιγκελωτό τραβάς τις τούφες που θέλεις.
Ο άλλος τρόπος είναι να πεις στην αδερφή σου/φίλη σου/μάνα σου να σου τραβήξει τις τούφες.

ifigenia είπε...

Βέρα άν με το 9.1 δεν σου άνοιξαν χρησιμοποίησε πιο ανοιχτή βαφή και παρέτεινε το χρόνο.

ifigenia είπε...

Δέσποινα την απορία σου την εχω απαντήσει άπειρες φορές σ'αυτην την ανάρτηση.Κοπέλα με σκούρα ρίζα ΔΕΝ γίνεται να βάψει το μαλλί της με βαφή ανοιχτή και να μην πορτοκαλίσει (χωρίς ντεκαπάζ).
Για ανοιχτότερο χρώμα, θα πάρεις ανοιχτότερη βαφή.Αφού πήρες το 7 και θέλεις να ανέβεις 2 τόνους αγόρασε το 9.Απλά αν πάρεις βαφή που λήγει σε 1, σαντρέ δηλ. το αποτέλεσμα θα είναι λιγότερο πορτοκαλί απότι με το 0.

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου Ιφιγενεια!!Εχω διαβασει οσα γραφεις αρχικα και πολλα απο τα μηνυματα και απαντησεις που δινεις.Ετσι αποφασισα να βαψω κι εγω μονη μου τη ριζα.Να διευκρινησω οτι το φυσικο μου ειναι καστανο σκουρο και τωρα ειναι πολυ ξανθα με ανταυγειες.Σε καποιο μηνυμα μιας κοπελας που ηθελε ασπρο-γκρι ελεγες να χρησιμοποιησει 12.81 μετα το ντεκαπαζ ως ρεφλε για να βγουν πολυ ασπρες.Επειδη λοιπον κι εγω ασπρο γκρι θελω(η τουλαχιστον σχεδον ασπρο κι οχι κιτρινο) ειπα να το κανω.εκανα λοιπον ανταυγειες στη ριζα κ μετα περασα τη βαφη και την αφησα σχεδον 1 ωρα οπως μου ειπε και η πωλητρια..Το περιεργο ομως ειναι οτι βγηκαν χρυσοκιτρινα.Και τωρα δε μου αρεσουν καθολου.Γιατι νομιζεις εγινε αυτο?Μηπως αν τα ξαναβαψω με την ιδια βαφη σε λιγο καιρο μου ανοιξουν προς το ασπρο?επειδη ξερω οτι σταδιακα ανοιγει ενα χρωμα.Τοτε πως στο κομμωτηριο μου εβγαιναν κατευθειαν ασπρες?τι παραπανω χρησιμοποιουν αυτες αφου επαγγελματικη βαφη πηρα κι εγω και δεν υπηρχε πιο ανοιχτη αποχρωση απο αυτη.Α, επισης να σου πω οτι το ντεκαπαζ το αφησα μεχρι που εγιναν κιτρινες και στο ρεφλε χρησιμοποιησα 30αρι οξυζενε.Ενα ομως οχι 2!(λες να φταιει αυτο?) Σε παρακαλω οποτε εχεις χρονο απαντησε μου και πες μου τι νομιζεις οτι πρεπει να κανω!?!Το δικο σου μαλλι πως το πετυχαινεις και γινεται προς το ασπρο?Σε ευχαριστω πολυ πολυ για το χρονο σου και συγγνωμη για το τεραστιο μηνυμα.Ελπιζω να μου απαντησεις συντομα για να δω τι θα κανω!φιλιαα πολλα!! (Αννα)

ifigenia είπε...

Γειά σου Άννα!
Κάθε φορά που θα ξαναπερνάς τις ανταύγειες με την βαφή θα ανοίγουν όλο και περισσότερο μέχρι να γίνουν άσπρες.
Αν όμως εσύ θέλεις απο την αρχή άσπρες ανταύγειες, πάρε δυνατότερο οξυζενέ και άφηνε το ντεκαπάζ περισσότερη ώρα.Αν ανοίξεις καλά τις ανταύγειες μετά δεν χρειάζεται να αφήσεις την βαφή μια ώρα.

Ανώνυμος είπε...

Τις ιδιες ανταυγειες δηλαδη θα ξαναπερασω με βαφη ε?τι να πω ελπιζω να γινουν.Οταν ξανακανω θα σου στειλω να σου πω αποτελεσμα.Σ' ευχαριστω πολυ!:)

Ανώνυμος είπε...

de ginetai mia kopela me fusikh skoura bash na ta kanei monh ths aspra-platine.mh leme oti theloume!

Ανώνυμος είπε...

Thelw na kanw mia erwtisi koritsia an mporei kai xerei kapoia na mou apantisei.Ginetai sto kommwthrio na zitisw diples antaygeies??Giati simera to akousa kapou k me endiaferei!Eyxaristw ek twn proterwn k filia polla

ifigenia είπε...

Φυσικά και γίνονται διπλές ανταύγειες.Οτι θέλεις ζητάς στο κομμωτήριο.

Ανώνυμος είπε...

Ti enoeis "εξουδετερωτικό σαμπουάν"?????

Ena kanoniko sabo0an den kanei??

ifigenia είπε...

Μπορείς να βάλεις και απλό σαμπουάν.Απλά το εξουδετερωτικό σαμπουάν έχει την ιδιότητα να επαναφέρει το ph του τριχωτού της κεφαλής στο επίπεδο πριν της βαφής, οπότε προλαμβάνει φαγούρες και ενοχλήσεις στην περίπτωση που κάποια κοπέλα έχει ευαίσθητο δέρμα.

Marylena είπε...

Ιφιγένεια γεια σου.
Καταρχάς να σου πω πως πορώθηκα με το blog σου. Μέχρι κ στο αγόρι μου του διαβάζω τι γράφεις. Κ να σου πω πως σε θαυμάζω με τόση υπομονή που έχεις.
Εχω κι εγώ φυσική βάση γύρω στο 6,5. Εχω πολύ μακρυά μαλλιά και πολλά. Εκανα ανταύγιες συχνά εδω και χρονια αλλα τελευταία φορά εκανα Γενάρη 2012. Επειδη ομως μενω Αγγλια κ οι ανταύγιες κοστιζουν πανω από 120 λιρες (140 ευρω τη φορα) σταματησα να τις κάνω. Η μαμά του αγοριου μου με έμαθε να τα βάφω μόνη μου. ξεκίνησα λοιπόν να βάφω τη ρίζα στην αρχή με 7,1, 8,1, 9,1, 10,1 (σταδιακά ολα αυτά με 30αρια οξυζενε). Και τελευταίως δοκίμασα και το 12,89 της κολεστον. αλλα οπως ξέρεις καλά, μόλις το κάνεις είναι τελειο και μετά δώσε πορτοκαλοκίτρινο! Μακραίνουν και ΠΟΛΥ γρήγορα τα μαλλιά μου κ κάθε 3 βδομ θέλουν βάψιμο. Προσπάθησα να κάνω ανταύγιες με σκουφί προχθες αλλά δν τα κατάφερα επειδή μπλεκονται τα μαλλιά μ επειδή είναι μακρυα κ πολλά. Κι ετσι το άφησα. Εμένα μου αρέσει το χρώμα που έχει η Δούκισσα Νομικού κ Μαρία Ηλιάκη, ένα σταχτο-μπεζο ξανθο. Δεν τα θέλω τόσο άσπρα όσο π.χ. της Κατερίνας Καινούργιου. Τι πιστεύεις να κάνω? Ντεκαπάζ? Μου αρέσει να έχω συνέχεια βαμένη τη ρίζα γιατί οπως κι εσύ κ πολλές άλλες μου αρέσει να περιποιούμαι πολύ τον εαυτό μου στην τρίχα (ψυχοπάθεια).
Στην τεχνική σου δεν κατάλαβα τα εξής. Βάφουμε την πρώτη φορά όλο το μαλλί με ντεκαπάζ σε τούφες αλουμινοχαρτου όλα εκτός ρίζας και τη ρίζα απλώς την περνάμε την επομενη μέρα με βαφή π.χ. 9,1?
Και μετά κάθε μήνα εναλλάξ 9,1 κ ντεκαπάζ? Και τις άκρες καθόλου? Δε θα αλλοιωθεί το χρώμα στις άκρες λες αν δεν το περναμε με χρώμα? Επειδή είπες ομως πως το ντεκαπάζ δεν πρέπει να ακουμπάει δέρμα, γιατί λες να κάνουμε ρίζα ντεκαπάζ κάθε δεύτερο μήνα?
Σόρρυ δεν το κατάλαβα. αν μπορείς να το κάνεις πιο λιανό σε μένα.
Αν θέλω να κάνω ντεκαπάζ δλδ τώρα να κάνω κι ας έχω και καποιες ανταύγειες προ 6 μηνών? Δε θα πέσουν ε?
Δηλαδή: ντεκαπαζ (με 20αρι) τουφες τουφες ολα τα μαλλια εκτος ρίζας μεχρι να γινει πορτοκαλοκιτρινο οπως λες, μετα περασμα βαφής της αρεσκείας μας (π.χ. 9,1 με 30αρι) στη ρίζα και σε όλο το μαλλί για να φύγει το κιτρινο και να γίνει σταχτυ...και μετά οταν βγει ρίζα τι? ξανά 9,1 μόνο ρίζα και τον επόμενο μήνα ντεκαπάζ στη ρίζα? Κι αν ναι για πόσο χρόνο? Στο μήνα του ντεκαπάζ χωρίς βαφή ξανα από πάνω? Απλώς το βρήκα λίγο αντιφατικό να μη βάζουμε ντεκαπαζ στη ρίζα οταν τα βάφουμε ολα και καθε δευτερο μηνα ντεκαπαζ στη ριζα.
Συγγνώμη που σε τρέλανα!
Μαριλένα

ifigenia είπε...

Γειά σου Μαριλένα!
Μάλλον κάτι δεν κατάλαβες καλά, δεν αναφέρω πουθενα οτι δεν μπαίνει ντεκαπάζ στη ρίζα.Ντεκαπάζ δεν πρέπει να ακουμπάει -στο δέρμα του κεφαλιού-,αλλά στα μαλλιά της ρίζας εννοειται οτι μπαινει ντεκαπάζ,αλλιώς πως θα ανοίξουν??

Καταρχήν να σου πω οτι δεν υπάρχει πρόβλημα να κάνεις ανταύγειες απο την στιγμή που δεν θα τις κάνεις προφανώς πάνω σε ήδη ντεκαπαρισμένα μαλλιά.
Εννοείται οτι τις ανταύγειες θα τις κάνεις πάνω στα υπόλοιπα "πορτοκαλομελί" μαλλιά.
Δευτερον,το θέμα είναι απλό:
Ανταυγειες μπορεις να κάνεις όποτε θες, αν θες κανεις καθε μηνα, αν θες καθε δυο, αν θες κάθε τρεις.
Αυτο που λεω εγω ειναι οτι καλο ειναι να κάνεις ανα δυο μηνες για να μην επιβαρυνεται το μαλλι, και φυσικα καθε φορα μετα τις ανταυγειες βαφη.

***βέβαια στην περιπτωση που τα θες τοσο ολοξανθα όπως της δουκισσας, θα πρεπει αναγκαστικα κάθε μήνα ανταύγειες, μετα βαφή και μετα απο 15ημερο ξανα βαφη για φρεσκάρισμα.

Marylena είπε...

Ιφιγένεια σ'ευχαριστώ πολύ! Μπέρδεψα το δέρμα του κεφαλιού με τη ρίζα. Αρα συστήνεις να κάνω ανταύγιες συχνά κ από πάνω να περνάω βαφή, αντί να κάνω όλα τα μαλλιά ντεκαπάζ με την τεχνική σου?
Επίσης αν έχεις να μας συστησεις κάποια ενυδατική μάσκα που χρησιμοποιείς εσύ για να αποφύγουμε το σπάσιμο από ανταύγιες/ντεκαπάζ θα ήταν πολύ χρήσιμο.
Και πάλι συγχαρητήρια και μπράβο γι'αυτό που κάνεις!
Μαριλένα

ifigenia είπε...

Κοίτα Μαριλένα, το να κάνεις ντεκαπάζ σε όλη τη ρίζα σίγουρα είναι πιο εύκολο απο το να κάνεις ανταύγειες,ειδικά αν θα είναι η πρώτη φορά,αλλά θα σου το συνιστούσα για να ελαχιστοποιήσεισ όσο γίνεται την φθορά απο το ντεκαπάζ.
Όσο για την ενυδατική,η γνώμη μου είναι οτι πάνω κάτω όλες το ίδιο είναι,αν προσέχεισ τον χρόνο που αφήνεις τις βαφές κ το ντεκαπάζ δεν θα έχεις πρόβλημα και με μια μάσκα ελαιόλαδο μια φορά τη βδομάδα τα μαλλιά σου θα είναι μια χαρά σε ποιότητα.

Marylena είπε...

Ιφιγένεια μ έκανα λίγες ανταύγιες δοκιμαστικά στα κάτω μου μαλλιά. Τα άφησα μέχρι να γίνουν πορτοκαλένια. Απο πάνω έβαλα την 12,61 της Κόλεστον και ομολογώ ότι βγήκανε κιτρινωπά και όχι άσπρα σαν τα δικά σου στη φώτο παρόλο που εσύ έβαλες 9,1. Την επόμενη φορά λέω να δοκιμάσω την 12,1 αλλά γιατί κιτρινίζουν οι ανταύγιες? Τις ήθελα άσπρες. Τώρα έχω κιτρινωπές απο τη ρίζα και άσπρες στην ακρη (επειδή πριν είχα ανταύγιες απο πριν 6 μήνες απο κάτω και είπα να μην ξαναβάλω ντεκαπάζ μπας και τα κάψω).

ifigenia είπε...

Mαριλένα άφηνε περισσότερο χρόνο το ντεκαπάζ μέχρι να έρθουν προς το κίτρινο, και μετά την βαφή.

Ανώνυμος είπε...

kalispera!!! exw kastano mali kai to xw vapsei kokino oxi poli skouro. h8ela na to kanw 3an8o - aspro. dokimasa 30 o3izene kai anoi3e apla ligo to kokino. pws mporw na petixw to 3an8o pou 8elw? me kapoia 3an8istiki skoni isos? euxaristw poli! (nefeli)

Unknown είπε...

Geia sou ifigeneia diavasa ola osa exoune grafte, to problima mou einai oti exo riza para poly skoura alkres sxedhon platine, eixa 3 mines na vapso ta malia mou giati exo kourasti me to apotelesma epomenos ayton tin fora ekana monoi mou ntekapaz stin riza ala exei vgei portokalo kokkino , to thema einai mporo ba valo to santre apo pano san vafiiii iiii dhen tha alaksei tipota??? Thnxxxx

Unknown είπε...

Geia sou ifigeneia diavasa ola osa exoune grafte, to problima mou einai oti exo riza para poly skoura alkres sxedhon platine, eixa 3 mines na vapso ta malia mou giati exo kourasti me to apotelesma epomenos ayton tin fora ekana monoi mou ntekapaz stin riza ala exei vgei portokalo kokkino , to thema einai mporo ba valo to santre apo pano san vafiiii iiii dhen tha alaksei tipota??? Thnxxxx

Ανώνυμος είπε...

geia s eva!!ksekinhsa na bavw k egw ta mallia m k ta anoiksa stadiaka xwris ntekapaz!twra exw kataferei ta eksw na einai sxedon aspra omws h riza m kitrinizei k pali..diavaza pws perneis thn 901 tou schwarzkof..ti oxuzene xrhsimopoieis??seuxaristw prokatavolika!!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα Ιφιγένεια!
Πολλά συγχαρητήρια για το post το οποίο εδώ και 2 σχεδόν χρόνια έχει απίστευτη απήχηση!
Είμαι και εγώ από αυτές που ψάχνονται για να αποκτήσουν το ξανθό των ονείρων τους (για εμένα το 7.1).
Διαβάζοντας όλα τα σχόλια έχω να προσθέσω ότι ψάχνοντας στο internet μπήκα στο dafnis και βρήκα το COLOR BUSTER KIT που αφαιρεί το τεχνητό χρώμα από τα μαλλιά χωρίς να χρειαστεί ντεκαπάζ καθώς και το SCREEN DECOL.MICROG. ΜΠΛΕ το οποίο είναι ντεκαπάζ με χρωστικές για να μην υπάρχουν κιτρινίλες στα μαλλιά.
Δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμα αλλά ήθελα να το αναφέρω στην περίπτωση που γνωρίζεις κάτι για αυτά, μήπως μας διαφωτίσεις ακόμα περισσότερο για να πετύχουμε το χρώμα μας με λιγότερες δυνατές απώλειες.
Όπως και να έχει σε ευχαριστώ για αυτό το φοβερό post αλλά και τον χρόνο που διαθέτεις να απαντάς σε όλον τον κόσμο!
Keep working :)

panioannina@hotmail.com είπε...

λοιπον..το δικο μου θεμα ειναι οτι τα μαλλια μου καηκαν..αρχικα ξεκινησα με ανταυγειες και με τον καιρο πιο πολλεσ μεχρι που ξεκινησα ντεκαπαζ στην ριζα γιατι δεν αντεχα αυτο το χρωμα που αφηνε το ρεφλε!ολα καλα ασπρισε κ η ριζα αλλα οι ακρεσ ειχαν μελι αυνταγειες κ ετσι μια εξυπνη κομμωτρια θα ελεγα μου εκανε ντακαπαζ μου καηκαν!!κυριολεκτικα μεγαλο σοκ!τωρα εχω ενα ωραιο καρε με πολυ ωραιο χρωμα δηλαδη λευκο αλλα η ριζα εχει κατεωει κ φοβαμαι πολυ να ξανακανω ντεκαπαζ αν και το θελω!και οι κομμωτεσ επισης ειναι σκεπτικοι!!δωκιμασα κ ανταυγειεσ στη ριζα αλλα δεν μου αρεσε!μονο με ντακαπαζειμαι ευχαριστημενη κ σκεφτομαι οτι αφου ειναι για ριζα μονο γιατι οχι!εσυ λοιπον τι λεσ???? χριστινα!!!

panioannina@hotmail.com είπε...

l

Ανώνυμος είπε...

l

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας, με λένε Ειρήνη, είμαι και εγώ ξανθιά που μετά από μεγάλη αναζήτηση στο διαδίκτυο έχω συγκεντρώσει αρκετές πληροφορίες. Ευχαριστώ και το δικό σου blog γιατί κανείς μπορεί να συλλέξει χρήσιμες πληροφορίες.
θα ήθελα να σε ρωτήσω τι αποτέλεσμα βγάζει στο μαλλί σου η 9.1 που χρησιμοποιείς? Και όταν λέω μαλλί εννοώ στην σκούρα ρίζα που δεν έχει ντεκαπαριστεί γιατί από ότι κατάλαβα είπες πως κάνεις ανταύγειες στην ρίζα άρα κάποια ποσότητα ρίζας μένει σκούρα. Σε ρωτάω γιατί εμένα η ρίζα μου παρόλο που είναι 6 επίπεδο όταν ανοίγει βγάζει πολύ πορτοκαλί το οποίο για να το εξουδετερώσω προσθέτω σε βαφή σαντρέ 10.1 ατόφιο μπλε χρώμα.

Ανώνυμος είπε...

κοπελιες οταν τα καψετε τα μαλλια σας ολες μετα ελατε στα κομμωτηρια να σας σκισουνε στα λεφτα για να μαθετε να ακουτε την καθε εξυπνη εδω μεσα μη επαγγελματια μετα να σας δω ποσα θα δωσετε να τα φτιαχετε που βγενει η καθεμια και λεει το μακρυ και το κοντο της

Ειρήνη είπε...

Γεια σας και πάλι,
στο μήνυμα μου αυτό θα προσπαθήσω
να βοηθήσω με τα ρεφλέ από ότι έχω
μάθει από πολύ διάβασμα.ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ
ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ οπότε δεν θέλω να το
παίξω ειδικός απλά έχω πειραματιστεί αρκετά.
Η φιλοσοφία των ρεφλέ βασίζεται στην θεωρία των χρωμάτων. Υπάρχουν πολλά βίντεο στο internet που μπορεί να δει κανείς ψάχνοντας για "colour wheel theory". Γενικά αν θέλουμε να εξουδετερώσουμε μία κίτρινη απόχρωση προσθέτουμε μωβ, μία πορτοκαλί μπλε, μια πορτοκαλοκίτρινη μπλε-μωβ κτλ. Για ρεφλέ μπορούν να χρησιμοποιηθούν βαφές μόνιμες ή ημιμόνιμες σε συνδυασμό με οξυζενέ χαμηλού βαθμού πχ 10 σε νωπά μαλλιά. Το παρακάτω παράδειγμα πιστεύω να βοηθήσει.
Βάψαμε το μαλλί και έχει γίνει πορτοκαλοκίτρινο με επίπεδο 8 ή 9 (εννοώ ότι έχει ανοίξει σε επίπεδο 8-9). Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μία βαφή στο ίδιο επίπεδο 8-9 με βάση μπλε, μωβ για να το εξουδετερώσουμε. π.χ wella koleston perfect 9.16 με 10 βαθμών οξυζενέ. Το 9.16 σημαίνει ότι η βαφή είναι επιπέδου (φωτεινότητας 9)και έχει βάση 1= μπλε και 6=βιολέ (μωβ)
Αναμειγνύουμε λοιπόν ίση ποσότητα βαφής και οξυζενέ και το εφαρμόζουμε σε νωπά μαλλιά για όση ώρα χρειάζεται για να εξουδετερώσει το ανεπιθύμητο χρώμα. Σημαντικό είναι να μην χρησιμοποιούμε οξυζενέ μεγάλων βαθμών στα ρεφλέ δεν υπάρχει λόγος και η φθορά είναι μεγάλη. Επίσης το καλύτερο είναι για ρεφλέ να χρησιμοποιούνται βαφές χωρίς αμμωνία. Μπορείτε να τις βρείτε σε μαγαζιά όπως Δάφνης, Hondos, Gallerie De beaute κτλ.

Athina είπε...

καλησπερα εχω καστανα μαλλια που ελαφρως κοκκινιζουν στο ηλιο και τα βαφω ξανθα. τα εχω αφησει αβαφα πανω απο σαραντα μερες,για να μου πετυχει η διαδικασια που λες, 20αρι οξυζενε με ξανθιστικη σκονη ντεκαπαζ και 9.1 με 30αρι μηπως θα μου εκανε καλυτερη δουλεια; το 9.1 μπορω να το περασω σε ολα τα μαλλια για πιο ομοιομορφο αποτελεσμα;ευχαριστω εκ των προτερων!

Ανώνυμος είπε...

εμ γεια σου και συγνωμη αν σε ενοχλω..εχω φυσικο μαλλι ξανθο αλλα εχει σκουρινει παρα πολυ τν τελευταιο καιρο με αποτελεσμα να εχω κανει 4 φορες ανταυγειες..η κομμωτρια μ ειχε πει οτι εχω πολυ ωραια βαση για ανταυγειες οποτε κ δν χρειαστηκε να βαλω βαφη απλα ντεκαπαζ κ οξυζενε που μου τα ανοιγε αρκετα καπως πλατινε..ομως με τν παροδο τ χρονου παντα αυτο τ πλατινε ξεθωριαζει και αλλαζει τ ξανθο κ περα απο αυτο συνεχεια πεφτει η ριζα που πλεον φαινεται πολυ σκουρο καστανο κ κανει απαισια αντιθεση,ειδικα στν φραντζα..γι'αυτο μια μερα αποφασισα να κανω μια αλλαγη μονη μ κ εβαλα οξυζενε κ ντεκαπαζ στν φρατζα αλλα δν τ αφησα παρα πολυ ωρα με αποτελεσμα να βγει καπως κιτρινη..μετα φοβηθηκα να ξαναβαλω γιατι θα καιγοταν το μαλλι μου οποτε και τα αφησα ετσι..Αυτο ειχε ως αποτελεσμα τωρα να εχω ενα κεφαλι τρικολορε..(καστανο-χρυσαφι φυσικο στη ριζα κ σε διαφορα μερη του μαλλιου π δν ειχα κανει ποτε ανταυγειες), (πλατινε καπως ξεθωριασμενο απο τις αλλες ανταυγειες που ειχα κανει παλαιοτερα) και (κιτρινοξανθο στην φραντζα) θελω φυσικο σαντρε με πλατινε ανταυγειες..αλλα μονη μου γιατι δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα για κομμωτηριο..τι να κανω??

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας χαιρομαι και γω που μπηκα στη παρεα σας και που υπαρχει αυτο το μπλογκ γιατι εχω και γω πολλες αποριες πανω στο θεμα.Εχω λιγο πολυ καποιεσ γνωσεισ απο εμπειριες δικες μου κυριως οπως οι περισσοτερες λιγο πολυ. Ιφιγενεια με εχεις βοηθησει μεχρι τωρα που διαβασα ολα αυτα τα μηνυματα της σελιδας χρειαζομαι ομως παραπανω βοηθεια.Καθε πληροφορια απο οποια κοπελα γνωριζει ειναι ευπροσδεκτη!
Εχω φυσικα καστανα σκουρα μαλλια δηλαδη δεν ειναι βαμμενα και θελω να τα κανω ξανθα σκουρα οχι προς καστανα προσ το γκρι θα το λεγα αχ δε ξερω ποσο σας κατατοπιζω, θα κανω ντεκαπαζ και μολισ θα γινουν πορτοκαλι θα τα λουσω με εξουδετερωτικο σαμπουαν θα περασω τη μασκα (ειναι απαραιτητο μετα απο ντεκαπαζ να βαζω μασκα?) και την αλλη μερα θα περασω τη βαφη ομως ποια βαφη μονο μην μου κοκκινισει και μη μου κιτρινισει να φυγει και το πορτοκαλι.μονο με σαντρε γινεται αυτο? δηλαδη να φυγει το πορτοκαλι ,το κιτρινο η το κοκκινο? Ιφιγενεια εσυ ειπες σε προηγουμενα σχολια πως η ντεκαπαζ ανοιγοντας τα μαλλια τα κανει πρωτα κοκκινα μετα πορτοκαλι μετα κιτρινα και στο τελος ασπρα. αν γινουν ασπρα καηκαν. δε το θελω αυτο εννοειται γιαυτο θα τα βγαλω οταν γινουν πορτοκαλι και μετα με τη βαφη το πορτοκαλι θα φυγει.ετσι δεν ειναι μπορεις να μου το διευκρινισεις αυτο σε παρακαλω? εσυ κανεις ντεκαπαζ καθε μηνα στη ριζα δεν ακουμπαει στο δερμα σου? το κανεις με αλουμινοχαρτομονο στη ριζα? Σε ευχαριστω εκ των προτερων μονο να ξερες ποσο εχω ταλαιπωρηθει με τις βαφες τωρα τα εχω αφησει και εχουν ξαναμακρυνει στο φυσικο μου.εχω κλαψει πολυ γιατι κανενα κομμωτηριο δε με ικανοποιησε μεχρι τωρα

Ανώνυμος είπε...

Sorry ξεχαστηκα και δεν ειπα πως με λενε! Με λενε Δημητρα και ειμαι η κοπελα που σου εγραψα πριν απο λιγο με τα φυσικα καστανα σκουρα μαλλακια! σε ευχαριστω

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!
Ειμαι η Δημητρα και θελω να σου δειξω με φωτογραφια πως θελω τα μαλλια μου. γιατι σε προηγουμενο μην δε σε κατατοπισα .καταρχην ξερω οτι δεν εισαι υποχρεωμενη να μου πεις ομως θα εκτιμουσα τη συμβουλη σου ! μπορω να ανεβασω φωτογραφια?

Unknown είπε...

Γεια σουυυ Ιφιγενεια,ειμαι 17ετων.. και θα ηθελα να με βοηθησεις σχετικα με το τι ξανθο μου ταιριαζει:) εδω και ενα χρονο λοιπον εχω ξανθες ανταυγιες σε ολο το μαλλι και επειδη το φυσικο μου ειναι σκουρο καστανο(εχω σταρενια επιδερμιδα και καστανα ματια) κανω ριφλε στην ριζα μου για να την ανοιξει.. αλλα μετα απο λιγο καιρο οι ανταυγιες αλλαζουν χρωμα με αποτελεσμα να εχω παρα πολλα χρωματα στα μαλλια-.- ...και σκεφτομαι να τα κανω ολα ενα ξανθο της αμμου(ξανθο μελι) με βαφη της αγορας αλλα φοβαμαι λιγο το ντεκαπαζ..θα ηθελα λοιπον να μ πεις την γνωμη σου σχετικα με αυτο ή να μου προτεινεις καποια αλλη ανοιχτη αποχρωση:))

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα..μολις πριν απο λιγο απογοητευτικα με το μαλλι μου..και μπηκα να ψαξω στο τη μπορω να κανω και ετσι βρηκα τις συμβουλες σου.ειμουν κοκκινομαλλα, το καλοκαιρι τα εκανα ξανθο σε κομωτηριο με ντεκαπαζ οποτε ανοιξε αμεσως.μετα τις διακοπες κιτρινισαν(λογικο)και σαν ευκολη λυση επελεξα το ντεκαπαζ σε ολο το μαλλι και στο τελος ρεφλε 18.91 κολεστον και εγειναν οπως ειναι τα δικα σου.μετα απο ενα μηνα τα εκανα ρεφλε και δεν ειχαν μεγαλη διαφορα(εγω εμαι ανοιχτη καστανη και ανοιγουν τα μαλλια μου πολυ ευκολα).ειχα να τα βαψω εναμιση μηνα και πειρα την πιο ανοιχτει ξανθιστικη βαφη και το ρεφλε το 18.91 χρειαζονταν μονο η ριζα γιατι το υποληπο ειναι κατασπρο.περναω τη βαφη και το ρεφλε..και εγεινα κιτρινα απογοητευτικα και σημερα τα ξαναπερασα ρεφλε και ελαχιστα εφυγε η κιτρινιλα οποτε καταλαβενεις πως ειναι χρυση ριζα και ολο το αλλο ασπρο.τωρα δεν ξερω τη να κανω τι εχεις να μου προτεινεις?σ΄ευχαριστω προκαταβολικα...

Ανώνυμος είπε...

Ιφιγένεια είσαι θεά και το ξανθό σου είναι απλά τέλειο! Έχω μια απορία μόνο, όταν ήσουν μικρή ήσουν ξανθιά? Δεύτερη απορία: βάφεις και τα φρύδια σου, και αν ναι πως? Εγώ είμαι φυσική καστανή σκούρα (ύψος μάλλον μεταξύ 4 κ 5) με αρκετά λεπτή ίσια τρίχα και άσπρο δέρμα. Στην αρχή δεν ήξερα απ'αυτά. Μένω στο Βέλγιο. Πήγα κι έκανα ανταύγειες πλατινέ πάνω στο φυσικό μου και ήμουν χάλια, πολύ αντίθεση. Μετά πήγα σε άλλο κομμωτήριο και ζήτησα να με κάνουν ξανθιά και αρνιόντουσαν γιατί λέει υπήρχε κίνδυνος να μου πέσει το μαλλί. Μετά πήγα στο κομμωτήριο της Dessange και μου έκαναν πολλές αντάυγειες ξανθές με μια μέθοδο που εδώ τη λένε balayage (την ξέρεις?) αλλά το συνολικό αποτέλεσμα πάντα πορτοκάλιζε. Όταν τους μιλούσα για ντεκαπάζ γούρλωναν τα μάτια και μου έλεγαν ότι δεν το αναλαμβάνουν γιατί είναι επικίνδυνο για το μαλλί. Τελικά τα σκούρινα γιατί δεν έβγαζα άκρη...Τώρα το μάλλί έχει υποστεί αρκετή ζημιά (σπασμένες τρίχες) και προσπαθώ να το συνεφέρω μακραίνοντάς το ταυτόχρονα...Μόλις το εξυγιάνω θα ακολουθήσω τη μέθοδό σου! Αλλά απάντησέ μου αν θέλεις στις 2 ερωτήσεις μου! Να'σαι καλα! Μαίρη

Ανώνυμος είπε...

Ιφιγένεια είσαι θεά και το ξανθό σου είναι απλά τέλειο! Έχω μια απορία μόνο, όταν ήσουν μικρή ήσουν ξανθιά? Δεύτερη απορία: βάφεις και τα φρύδια σου, και αν ναι πως? Εγώ είμαι φυσική καστανή σκούρα (ύψος μάλλον μεταξύ 4 κ 5) με αρκετά λεπτή ίσια τρίχα και άσπρο δέρμα. Στην αρχή δεν ήξερα απ'αυτά. Μένω στο Βέλγιο. Πήγα κι έκανα ανταύγειες πλατινέ πάνω στο φυσικό μου και ήμουν χάλια, πολύ αντίθεση. Μετά πήγα σε άλλο κομμωτήριο και ζήτησα να με κάνουν ξανθιά και αρνιόντουσαν γιατί λέει υπήρχε κίνδυνος να μου πέσει το μαλλί. Μετά πήγα στο κομμωτήριο της Dessange και μου έκαναν πολλές αντάυγειες ξανθές με μια μέθοδο που εδώ τη λένε balayage (την ξέρεις?) αλλά το συνολικό αποτέλεσμα πάντα πορτοκάλιζε. Όταν τους μιλούσα για ντεκαπάζ γούρλωναν τα μάτια και μου έλεγαν ότι δεν το αναλαμβάνουν γιατί είναι επικίνδυνο για το μαλλί. Τελικά τα σκούρινα γιατί δεν έβγαζα άκρη...Τώρα το μάλλί έχει υποστεί αρκετή ζημιά (σπασμένες τρίχες) και προσπαθώ να το συνεφέρω μακραίνοντάς το ταυτόχρονα...Μόλις το εξυγιάνω θα ακολουθήσω τη μέθοδό σου! Αλλά απάντησέ μου αν θέλεις στις 2 ερωτήσεις μου! Να'σαι καλα! Μαίρη

Ανώνυμος είπε...

ιφιγενεια θες να μας πεις οτι στη φωτο δεν φορας τρεσα???γιατι διακρίνω ξεκάθαρα τα καψαλισμενα μαλλια στο ύψος του σαγονιού σου και τα υπόλοιπα είναι τρέσα

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα.Διαβασα αρκετα μηνυματα οπου λεγεται να μην βαλουμε ντεκαπαζ σε ολα τα μαλλια.Στα πολυ κοντα μαλλια ομως τι γινεται?Τα μαλλια μου ειναι καστανοξανθα.Εχω κανει ντεκαπαζ στο παρελθον πολλες φορες στο κομμωτηριο.Τωρα αποφασισα να τα ανοιξω μονη μου.Αυτη τη στιγμη ειναι στο φυσικο μου χρωμα και κοντα.Χωρις ντεκαπαζ δεν ανοιγουν οπως τα θελω.Τι κανω σ'αυτη την περιπτωση?

despinaki είπε...

na pw kati .. an 9elete min to parete sta sovara alla epeidi eimai kommwtria ofeilw na pw oti oti vafi me opoadipote apoxrwsi k na xrisimopoihsete apo ti stigmi pou vazete skoni ksan9istiki i apoxrwsi automata akurwnetai.. k an den 9elete na me pistepsete kante to eksis aplo.. kante mia antaugeia me entono xrwma se aspra mallia k afou ti stegnwsete peraste skoni me nero.. 9a xalasei to xrwma 9a alloiw9ei polu k mporei k na fugei teleiws.. xwris oksuzene kan.

Ανώνυμος είπε...

Κάθησα και διάβασα με προσοχη όλα οσα έχετε γράψει εδώ μέσα και ειλικρινά οι περισσότεροι είστε για γέλια!!!Οτι θέλει λέει η καθεμία χωρίς να υπάρχει ούτε η στοιχειώδη γνώση γύρω από το αντικείμενο, και το χειρότερο: το ''παίζουν'' και ειδικοί!Ως καθηγητής κομμωτικής, με ειδικότητα χρωματουργού έχω να σας συμβουλέψω το εξής:Μην πειραματίζεστε με τα μαλλιά σας γιατί είναι τρομερά εύκολο να βρεθείτε με δυσάρεστες εκπλήξεις και τις περισσότερες φορές με μη αναστρέψιμα αποτελέσματα..Υπάρχουν πάρα πολλά κομμωτήρια γύρω σας!βρείτε ένα που σας ταιριάζει τόσο σε επίπεδο προσωπικότητας, όσο και σε επίπεδο τιμής.Οι τιμές έξω ξεκινούν από 20ευρώ για μια ρίζα.Σίγουρα την πρώτη φορά ο εκάστοτε κομμωτής χρησιμοποιεί αρκετή βαφή για να φέρει στον ''ισιο δρομο'' τα μαλλιά με άξονα τις επιθυμίες σας και για αυτό,μπορεί να στοιχίσει λίγο παραπάνω..Ομως έπειτα μπορείτε να βαφετε μονο την ρίζα σας διατηρώντας το έξω χρώμα με το πέρασμα ενός ρεφλε και μονο!Αν τα βάλετε κάτω θα δείτε ότι οικονομικά σας στοιχίζει πολυ λιγότερο τον χρόνο οι 10 επισκεψεις στο κομμωτηριο απότι να πειραματίζεστε με βαφές απέξω...Για να σας το αποδείξω αυτό δείτε μόνο πόσα μέσα διαφήμισεις χρησιμοποιόυν οι εταιρίας και ιδιαίτερα οι γνωστες για να σας προσελκίσουν!!!Ενώ τον κομμωτή δεν τον ''πιάνουν'' εύκολα διότι έχει την γνώση να αποφεύγει τα κακά προίοντα τοσο ως προσ το αποτέλεσμά τους όσο και ως προς τον ΚΑΡΚΙΝΟ (ναι καλα διαβασατε) που έχουν μέσα στο ''αθωω'' σωληνάριο που αγοράζετε σε μια τιμή της τάξης των 5-7euro μέσω όρο.(φυσικά, δεν είναι όλα τα κομμωτήρια, τοσο πληροφορημένα, αλλά σίγουρα θέλω να φαντάζομαι ότι θα επιλέξετε εναν σωστό επαγγελματία και όχι Πχ.''Κομμωσεις Η Σούλα,η μαυρομάτα'' που μεχρι εχθές μόνο μπιστολάκι έκανε.) Εχω επίσης σης να σας δηλώσω (πληροφοριακά) ότι σε μια κρυφή έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι οι γυναικες που βάφουν τα μαλλιά τους μόνες τους πάσχουν από συχνούς πονοκεφάλους, φαγούρες, αυπνίες, νευρικότητα, και διαταραχή στον μηνιαίο κύκλο περιόδο.Και γιατί όλα αυτά?γιατί πολύ απλα αυτές που βαφουν μονες τουσ τα μαλλιά συνήθως επιλέγουν ένα οικονομικό προιόν ή ενα προιόν που η προελευση των συστατικών είναι αμφίβολη με συνέπεια τη απελευθέρωση ελευθέρων ριζών και αποδέκτη το κεφαλάκι σας, κατ'επεκταση το δέρμα σας, και εντέλει την απορόφηση αυτών μέσα στο αίμα και τον οργανισμό σας...Όσοι έχουν λοιπόν το μυαλό ας καταναοησουν κάποια πράγματα και να εχουν στο μυαλό τους ότι ποτέ δεν μπορουμε να φθάσουμε έναν ειδικό.Και αν συμβαίνει γίνεται κατα τύχη μέσα απο πειραματισμούς.Η υγεια όμως δεν πέρνει πειράματα..Οι υπολοιποι που θέλουν να πάνε μια ώρα γρηγορότερα και να τρέχουν στα αντικαρκινικα , ας συνεχίσουν την δουλειά στο σπίτι τους..Φιλιά και να προσέχετε!

Ανώνυμος είπε...

Κάθησα και διάβασα με προσοχη όλα οσα έχετε γράψει εδώ μέσα και ειλικρινά οι περισσότεροι είστε για γέλια!!!Οτι θέλει λέει η καθεμία χωρίς να υπάρχει ούτε η στοιχειώδη γνώση γύρω από το αντικείμενο, και το χειρότερο: το ''παίζουν'' και ειδικοί!Ως καθηγητής κομμωτικής, με ειδικότητα χρωματουργού έχω να σας συμβουλέψω το εξής:Μην πειραματίζεστε με τα μαλλιά σας γιατί είναι τρομερά εύκολο να βρεθείτε με δυσάρεστες εκπλήξεις και τις περισσότερες φορές με μη αναστρέψιμα αποτελέσματα..Υπάρχουν πάρα πολλά κομμωτήρια γύρω σας!βρείτε ένα που σας ταιριάζει τόσο σε επίπεδο προσωπικότητας, όσο και σε επίπεδο τιμής.Οι τιμές έξω ξεκινούν από 20ευρώ για μια ρίζα.Σίγουρα την πρώτη φορά ο εκάστοτε κομμωτής χρησιμοποιεί αρκετή βαφή για να φέρει στον ''ισιο δρομο'' τα μαλλιά με άξονα τις επιθυμίες σας και για αυτό,μπορεί να στοιχίσει λίγο παραπάνω..Ομως έπειτα μπορείτε να βαφετε μονο την ρίζα σας διατηρώντας το έξω χρώμα με το πέρασμα ενός ρεφλε και μονο!Αν τα βάλετε κάτω θα δείτε ότι οικονομικά σας στοιχίζει πολυ λιγότερο τον χρόνο οι 10 επισκεψεις στο κομμωτηριο απότι να πειραματίζεστε με βαφές απέξω...Για να σας το αποδείξω αυτό δείτε μόνο πόσα μέσα διαφήμισεις χρησιμοποιόυν οι εταιρίας και ιδιαίτερα οι γνωστες για να σας προσελκίσουν!!!Ενώ τον κομμωτή δεν τον ''πιάνουν'' εύκολα διότι έχει την γνώση να αποφεύγει τα κακά προίοντα τοσο ως προσ το αποτέλεσμά τους όσο και ως προς τον ΚΑΡΚΙΝΟ (ναι καλα διαβασατε) που έχουν μέσα στο ''αθωω'' σωληνάριο που αγοράζετε σε μια τιμή της τάξης των 5-7euro μέσω όρο.(φυσικά, δεν είναι όλα τα κομμωτήρια, τοσο πληροφορημένα, αλλά σίγουρα θέλω να φαντάζομαι ότι θα επιλέξετε εναν σωστό επαγγελματία και όχι Πχ.''Κομμωσεις Η Σούλα,η μαυρομάτα'' που μεχρι εχθές μόνο μπιστολάκι έκανε.) Εχω επίσης σης να σας δηλώσω (πληροφοριακά) ότι σε μια κρυφή έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι οι γυναικες που βάφουν τα μαλλιά τους μόνες τους πάσχουν από συχνούς πονοκεφάλους, φαγούρες, αυπνίες, νευρικότητα, και διαταραχή στον μηνιαίο κύκλο περιόδο.Και γιατί όλα αυτά?γιατί πολύ απλα αυτές που βαφουν μονες τουσ τα μαλλιά συνήθως επιλέγουν ένα οικονομικό προιόν ή ενα προιόν που η προελευση των συστατικών είναι αμφίβολη με συνέπεια τη απελευθέρωση ελευθέρων ριζών και αποδέκτη το κεφαλάκι σας, κατ'επεκταση το δέρμα σας, και εντέλει την απορόφηση αυτών μέσα στο αίμα και τον οργανισμό σας...Όσοι έχουν λοιπόν το μυαλό ας καταναοησουν κάποια πράγματα και να εχουν στο μυαλό τους ότι ποτέ δεν μπορουμε να φθάσουμε έναν ειδικό.Και αν συμβαίνει γίνεται κατα τύχη μέσα απο πειραματισμούς.Η υγεια όμως δεν πέρνει πειράματα..Οι υπολοιποι που θέλουν να πάνε μια ώρα γρηγορότερα και να τρέχουν στα αντικαρκινικα , ας συνεχίσουν την δουλειά στο σπίτι τους..Φιλιά και να προσέχετε!

Ανώνυμος είπε...

γεωργια
συγχαρητηρια για τις ωραιες συμβουλες που μας εδωσες , θαθελα και εγω με την σειρα μου να σε ρωτησω καποια πραγματα :βαζω την 12,89 της koleston είμαι πολύ ευχαριστημενη θέλω όμως να ξανθίνω και άλλο το μαλλί μου. εχω κοντό αντρικε, πώς θα πιασω τουφες με αλουμινόχαρτω είναι πολύ κοντα τα μαλλια. πόση ωρα να αφησω το ντεκαπαζ;και αφου λουστό και τα στεγνωσω να περασω και την βαφη;

Ανώνυμος είπε...

geia sas!!tha ithela na rwtisw k egw kati..vafw ta mallia m me 12.1 koleston..eixa kairo na tta vapsw k i riza pige 4
daxtila..exw lepti kastani trixa k anoigei eukola xwris ntekapaz..ta evapsa me tin 12.1 alla vgike ena apaisio portokali ksantho..twra ksanavgike i riza 2 daxtila..i erwtisi mou einai mporw na valw ntekapaz panw sta portokaloksantha kai stin riza mou k meta na ta vapsw me 9.1??i den kanei na kanw ntekapaz panw sta portokali??I(logw tou oti einai me ksanthistiki)an den kanei ti na takanw gia naginoun wraia ksantha??k episis an ta kanw ntekapaz fovamai min exoun dixrwmia me tis akres an k de nomizw afou tha perastei vafi meta.kai kati teleuutaio..pantou diavazw oti kalitera to ntekapaz se antaugies oti apagoreuetai se ola ta avafta mallia..pia einai i gnwmi sas??euxaristw polu.

Ανώνυμος είπε...

a k kati allo..otan les pername toufes toufes to ntekapaz pirazei an ta kanw akathorista??diladi ennow na min ta ksexwrizw me tin akri tis xtenas opws stokommwtirio alla na kanw toufitses megales na min ksexwrizw toufitses apo tin toufa..makari na katalaves ti ennow..:)

Ανώνυμος είπε...

geia sas... to fisiko xrwma twn malliwn mou einai to kastano skouro...pallia eixa polles antabies ksanthes kai epidi tis barethika ta ksana ekana ta mallia m kastana skoura ...exei perasei polis kairos apo tote kai ta mallia m makrinan, to fisiko m xrwma exei ftasei mexri ta aytia kai to bameno ligo ksethorgiasmeno kastano einai apo ta aytia kai katw, ta mallia m einai mexri thn mesi m sxedfon . twra skeytomai na ta ksana aniksw ta mallia m kai na kanw opws ta eixe i aliki bougiouklaki tote... alla den kserw an tha petixei giati einai misa fisika kai ta alla misa ta eixa bapsi... na ta kanw me bafi 9,1? na kanw antabies? pia einai i swsti diadikasia pou prepei na akolouthisw gia bgoun omiomorfa ta mallia m? kai oxi allo xrwma panw kai allo xrwma katw ? se euxaristw poli :D

Ανώνυμος είπε...

eimai i idia kopela pou sou estila prin ligo me ta misa mallia fisiko xrwma kai ta alla missa bamena kastana kai ligo ksethorgiasmena logou kairo....tha ithela se parakalw poli an boreis fisika kai ksereis na me boithiseis kai na mou bwseis na katalabw gia ta refle pou ginete sto malli pote to kanoume kai iparxoun polla refle pou dimiourgoun polles diaforetikes apoxrwseis ? epireazoun olo to malli i oxi kai pote xreiazete na to kanw to refle? kai ti refle xreiazetai na kanw?
se trelana e? xixi an boreis na me boithiseis xilia euxaristw ! me lene ioanna kai menw athina katagwme apo kriti kai eimai 21 xrwnwn kai arabwniasmeni filakia !

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραίο άρθρο. Βάφω μόνη μου τα μαλλιά μου σε όμπρε με ντεκαπάζ κτλ λίγα χρόνια, οπότε έχω μια εμπειρία. Το φυσικό μου χρώμα είναι ανοιχτό καστανό, η τρίχα σχετικά λεπτή (άρα ανοίγει εύκολα...) Χρησιμοποιώ ντεκαπάζ με 30άρι. Το θέμα είναι ότι δε βλέπω παρόλ'αυτά τα μαλλιά μου να ανοίγουν εύκολα, μόνο αν πάω σε κομμωτήριο. Πώς μπορώ να πετύχω ένα πολύ ανοιχτό ξανθό σχεδόν λευκό που να μην κιτρινίζει; Επίσης με την 9.1 (την έχω χρησιμοποιήσει παλιά) τα μαλλιά δε θα σκουρύνουν λίγο; Περιμένω απάντηση ευχαριστώ.

Georgia είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!! ΕΙΜΑΙ Η ΤΖΩΡΤΖΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΕΜΠΩ S.O.S. ΒΟΗΘΕΙΑ..ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΕΓΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΣΕ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ Κ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΓΚΑΥΜΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΜΕ ΝΤΕΚΑΠΑΖ (ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΡΙΑΣ) ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ..ΚΑΝΩ ΑΝΤΑΥΓΕΙΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΜΕ ΝΤΕΚΑΠΑΖ ΚΑΙ 25ΑΡΙ ΟΞΥΖΕΝΕ ΚΑΙ ΡΕΦΛΕ 9/11 ΤΗΣ ΚΟΛΕΣΤΟΝ ΜΕ 20ΑΡΙ ΟΞΥΖΕΝΕ...Η ΒΑΣΗ ΜΟΥ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΣΤΑΝΗ ΚΑΙ Η ΤΡΙΧΑ ΜΟΥ ΧΟΝΤΡΗ. ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟ ΜΑΛΛΙ ΜΟΥ..ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΙΤΡΙΝΗ ΑΠΟΧΡΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΤΕΚΕΠΑ ΠΕΡΝΑΕΙ 1 ΩΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΧΡΩΣΗ ΤΟΥ ΞΑΝΘΟΥ ΣΥΜΠΑΘΗΤΙΚΗ ΠΟΥ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΜΑΛΛΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΜΕΛΙ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΧΡΩΜΑ...ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΛΕΤΗ ΣΕ ΜΠΛΟΓΚΣ ΚΑΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΤΟ ΡΕΦΛΕ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΝΑ ΠΕΡΝΙΕΤΑΙ ΜΕ 10ΑΡΙ ΟΞΥΖΕΝΕ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΦΥΣΙΚΑ Η ΜΕ ΣΚΕΤΟ ΝΕΡΟ Κ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΞΥΖΕΝΕ ΔΙΟΤΙ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΑΠΟΧΡΩΣΗ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΜΑΛΛΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΖΕΙ. ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΚΑΠΟΥ ΕΔΩ ΟΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΟΙΞΩ ΚΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΩ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΤΟ ΠΛΑΤΙΝΕ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΑΣΠΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΙΤΡΙΝΙΖΕΙ Κ ΔΕΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΜΩΣ...ΒΛΕΠΕ ΝΑΤΑΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΤΗΣ ΛΟΥΚ..ΟΣΕΣ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΝ. ΠΕΡΝΑΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΟΛΗ ΤΗ ΡΙΖΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΙΝΕΛΟ (ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΑΝΤΑΥΓΕΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ ΣΑΝ ΑΠΟ ΒΑΦΗ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΕ Κ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΠΕΔΕΥΟΜΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΑ). ΟΕΡΝΑΩ ΛΟΙΠΟΝ ΝΤΕΚΑΠΑΖ ΜΕ 25 ΑΡΙ ΟΞΥΖΕΝΕ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΑ ΕΛΟΥΣΑ ΠΕΡΑΣΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΙΣΤΙΚΗ 12/81 (ΠΕΡΛΕ-ΣΑΝΤΡΕ) ΤΗΣ ΚΟΛΕΣΤΟΝ...ΤΗ ΒΑΦΗ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΑ ΜΕ 10ΑΡΙ ΟΞΥΖΕΝΕ ΚΑΙ ΝΕΡΟ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΒΓΩ ΚΙΤΡΙΝΗ ΜΕ ΦΟΛΕΣ ΦΟΛΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΜΕΛΙ ΑΝΟΙΧΤΟ Κ ΦΩΣΦΟΡΙΖΕ..ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΡΙΖΑ ΜΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΝΤΕΚΑΠΑΖ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΓΙΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ....ΤΙ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ??? ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΩ ΞΑΝΘΙΣΤΙΚΗ ΙΣΩΣ?? ΤΙ ΒΑΦΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΦΟΣΟΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΠΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΠΟ ΤΟ 9/11 ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΠΕΡΝΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ???

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για το καταπληκτικό blog!

Εκανα πρόσφατα ντεκαπαζ στα μαλλιά μου στο σπίτι με 20αρι οξυζενε και μπλε σκονη της Lorvenn!! Την επομενη μερα περασα το 10 (Ξανθο Πλατινε) του ΚΟρρε σε σωληναριο.

Πετυχα ενα πολύ ωραιο χρωμα, που μοιαζει πολυ με το strwberry blonde! Σε ολους φαίνεται απίστευτο που τα καταφερα μόνη μου!!

Αυτό που με ανησυχει, ειναι πως θα καταφερω να κάνω μονη μου ντεκαπάζ στις ριζες, όταν θα βγεί παλι το μαυρο μαλλι στη ριζα!! Δηλαδη αουτο πυ φαβαμαι ειναι μηπως αγγιξει το ντεκαπαζ, ήδη ντεκαπαρισμένο τμημα της τριχας, καθώς αν συμβει κατι τετοιο, η τριχα θα σπάσει!!!!

Θα μου πείτε "πηγαινε κομμωτηριο"!
Ελα όμως που δεν εμπιστεύομαι κανεναν κομμωτη στα θεματα βαφής! Επίσης , ειμαι σιγουρη ότι κανενας κομμωτης δε θα νοιαστει για το μαλλι μου όσο νοιαζομαι εγω, ωστε να κατσει να ασχοληθει όσο πρεπει! Θα κοιταξει να κανει τη δουλεια του γρηγορα γρηγορα, να πληρωθει και να πα;ρει άλλη πελατισσα! Θελω να το κατα φερω μονη μου. Απλά πως θα μορουσα να αποτρεψω αυτο το φαινομενο, δεληδη να μην αγγιξει το ντεκαπαζ ουτε ενα χιλιοστο της ηδη ξανοιγμενης τριχας? Γιατι με ακριβεια χιλιοστου πρεπει να γινει η δουλεια! Μήπως να καλυψω με καποιο υλικο το ξανθο της τριχας και να μεινουν ετεθειμενες μονο οι μαυρες ριζες? Πχ, πλαστικες φουρκετες, πλαστικη μεμβρανη, αλουμινοχαρτο, καποια κρεμα ισως??? Ευχαριστω πολυ!! Βασιλικη

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητηρια επισης και στην Αλεξανδρα, που είναι ευσυνειδητη κομμώτρια και μας εδωσε τα φωτα της , σε αντιθεση με τους περισσοτερους κομμωτες , που κρατανε τα μυστικα της δουλειας τους επτασφραγιστα!!! Αλεξαδρα, αν εχεις καποιο mail επικοινωνιας, θα ήθελα να μου το πεις. Εισαι η μονη κομμωτρια που μου ενεπνευσες εμοιστοσυνη, κιας μη σε ξερω! Το μαιλ μου ειναι vasisot@yahoo.com Αν θελεις, στείλε μου το δικο σου mail να επικοινωνησουμε ! Βασιλικη

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας, με λενε μαρια και θα ηθελα την γνωμη σας. Απο το 2007 βαφω τα μαλλια μου μαυρο-μπλε, ολα οχι μονο ριζα κι αυτο γιατι πανω στις 3 περιπου εβδομαδες "πετανε" το μαυρο με αποτελεσμα σε πολλα σημεια να καστανοκοκκινιζουν. Εδω και αρκετο καιρο θελω να τα ανοιξω γιατι με εχει κουρασει το μαυρο, και θελω να τα κανω ενα καστανο ανοιχτο (μελι). Ξερω οτι η μονη μου επιλογη ειναι δυστυχως το ντεκαπαζ... γιαυτο και απο τον νεομβριο (εδω και 4 μηνες δλδ.) δεν τα εχω βαψει, ωστε να βγει οσο το δυνατον περισσοτερο η ριζα για να βαλω ντεκαπαζ οσο πιο χαμηλα παει και οχι απο τη ριζα, αλλα κ να φυγει οσο περισσοτερο χρωμα γινεται. Παρολα αυτα φοβαμαι για το αποτελεσμα μετα το ντεκαπαζ τοσο για το ποσο θα καταστρεψει το μαλλι οσο και για το χρωμα που θα μου βγαλει. Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν γνωριζεται, τι χρωμα μπορει να μου αφησει το ντεκαπαζ και τι βαφη να βαλω μετα (οσο πιο κοντα στο μελι γινεται..αν γινεται)για να καλυψει ομοιομορφα το οποιο αποτελεσμα. Σας ευχαριστω παρα πολυ.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα Ιφηγενεια εχωσοκολατι μαλλια και θελω να τα ανοιξω πηρα ντεκαπαζ και αγορασα την βαφη τησ palette 1200 εξτρα ξανοιγμα 4-6τονους την εχεις δοκημασει;θα μου παρει την κιτρινιλα;

Ανώνυμος είπε...

καλημερα Ιφιγενεια και χρονια πολλα,θελω να με βοηθησεις σε παρακαλω αν μπορεις,τα μαλλια μου ειναι καταξανθα χρησιμοποιω βαφη 12,1 αλλα αφηνει μεσα καποιες ''κιτρινιλες'' αν αναμειξω 12,1 με 11,1 ξερεις τι χρωμα θα βγει και αν σπασει την κιτρινιλα?εχω κανει σχεδον ολα τα ξανθα σαντρε αλλα μου αφηνουν κιτρινιλα

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα!
θα ήθελα και εγώ να με βοηθήσεις αν μπορείς...
Λοιπόν τα μαλλιά μου είναι ξανθά μετά από πολλές επισκέψεις σε κομμωτήρια. (το φυσικό μου είναι καστανό σκούρο)
επειδή όμως μετά την τελευταία επίσκεψη σε καινούρια κομμώτρια το μαλλί πορτοκαλίζει λίγο, ρώτησα και πήρα βαφή wella koleston 10/1 με οξυζενέ 30άρι για να τα βάψω μόνη μου.
ερώτηση πρώτη: έκανα καλά;
ερώτηση δεύτερη: πόση ώρα να αφήσω τη ρίζα και να περάσω και το υπόλοιπο μαλλί;(αν ναι, πόση ώρα συνολικά;)
Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας,είμαι καστανόξανθη και θέλω να κάνω τα μαλλιά μου ξανθό φυσικό αλλά και με λίγη ανταύγεια για να έχουν μια σπιρτάδα. Έχουν περάσει από πολλά στάδια τα μαλλιά μου.Μέχρι πριν 6 μήνες ήμουν φυσική καστανόξανθη. Άλλα μ έπιασε ξαφνικά να γίνω κοκκινομάλλα και έβαψα ένα κόκκινο auburn το οποίο αρχικά φαινόταν ωραίο. Αλλα άρχισε να ξεθωριαζει και ξαναπερασα με ενα κοκκινο κερασί που εκανε τα μαλλια πολυ σκουρα. Επιδη δεν μ αρεσε και ηθελα να ξαναεπιστρεψω στο καστανοξανθο προς ξανθο πηγα στο κομμωτηριο,οπου οι εξυπνοι κομμωτες μου κανανε ξανθες ανταυγειες και αφησανε και το κοκκινο αναμεσα. Ηταν ενα εκτρωμα και αμεσως πηγα σπιτι και τα εβαψα ενα καστανα. Ηταν ενταξει για καμποσο καιρο ωσπου οταν ξεθωριασε κ αυτο αρχισαν να φαινονται παλι τα κοκκινα μαλλια με λιγη ανταυγεια. Υστερα διαβασα καπου για το ξεβαφικο μαλλιων και με τη σιγουρια οτι θα φυγει η κοκκινιλα το εκανα. Αλλα εγιναν τα μαλλια μου καροτι ξανθα!!! Υστερα το ξανακανα μπας και χρειαζοταν παραπανω εφαρμογη οπως εγραφε η συσκευασια,αλλα τιποτα,τα ιδια χάλια. Το κρατησα για λιγο καιρο να μην ταλαιπωρω τα μαλλια και τα περασα ενα ash blond. Τωρα ειναι οκ,ειναι πολυ κοντα στο φυσικο τους. Ομως ονειρευομαι ενα γλυκο φυσικο ξανθο που θα μου πηγαινει πολυ. Και ερχομαι τωρα στο ερωτημα μου:μετα απο τοση ταλαιπωρια θα κανω ζημια αν κανω ενα ντεκαπαζ και ριξω απο πανω ενα σαντρε ξανθο η οτιδηποτε θα προτεινατε εσεις για να πετυχω ξανθο φυσικο με ελαχιστη ανταυγεια?και αν ναι πως μπορω να το κανω με τη λιγοτερο δυνατη φθορα?Να σημειωσω οτι για δυο μηνες δεν προκειται να πειραξω τριχα,ουτε πιστολακι δεν χρησιμοποιω και συνεχεια βαζω ενυδατικα λαδια,οπως το kerastase elixir. Ευχαριστω εκ των προτερων και συγνωμη για τη φλυαρια!

Dr.S. είπε...

καλημερα! Τα μαλλιά μου έχουν ξανθές ανταύγειες αλλά τώρα θέλω να τα βάψω με 10,1, επειδή έχει σκουρήνει η ρίζα μου. Πόση ώρα πρέπει να το αφήσω στη ρίζα και πόσο στο υπόλοιπο κεφάλι; 30αρι οξυζονέ χρειάζεται; Ευχαριστώ!

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου pink dreams :)..χρειαζομαι πολυ την βοη8εια σου για το 8εμα με το ξαν8ο μαλλι..ημουνα κοκκινομαλα προς το χαλκινο μετα τα εκανα ποροκαλι και μετα ξαν8α αλλα σταδιακα.Μετα δεν αντεξα αλλο και πηγα και πηρα μια βαφη ξαν8ο σαντρε αλλα μου ειναι κιτρινο πορτοκαλι και 8ελω να πετυχω το δικο σου ξαν8ο...υπαρχει περιπτωση να μπορω να το πετυχω ΧΩΡΙΣ ντεκαπαζ??ευχαριστω ^^

Unknown είπε...

καλισπερα.ειμαι η κατερινα και θα ηθελα την γνωμη σου.ειμουν κοκκινομαλλα και ηθελα να τα κανω ξανθα.τα εβαψα με ξανθο σαντρε 3 φορεσ και εγινε ενα πορτοκαλι με ξανθια ριζα.πωσ μπορω να κανω μονη μου ντεκαπαζ η με καποιο τροπο να τα ανοιξω.

Unknown είπε...

γεια σασ

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα λεγομαι αντωνια..θα ηθελα και εγω τη βοηθεια σου.. η μητερα μου εχει κοντο αγορε μαλλι και προσπαθω εγω μονη μου σπιτι να της το κανω ξανθο πλατινε με λιγο τονο γκρι.το φυσικο της ειναι σχεδον μαυρο.. της εχω κανει ντεκαπαζ αρκετες φορες..και εχω περασει βαφη σαντρε.. το επανω μερος εχει ανοιξει που ειναι πιο μακρη,σχεδον ασπρο αλλα το υπολοιπο που ειναι πολυ κοντο και με το κουρεμα φευγει το ανοιγμενο κιτρινιζει πολυ.. μπορεις να μου δωσεις μια λυση..? επισης εχω και μια απορια,καθε μηνα σχεδον της περναω ντεκαπαζ σε ολο το μαλλι..αλλα στα σημεια που ειναι πιο ανοιχτο παιρνει το χρωμα της βαφης και γινεται μωβ...φευγει βεβαια με απλη μασκα..αλλα γιατι συμβαινει αυτο..? η χρηση ρεφλε και μπλε σαμπουαν θα βοηθησει?

Ανώνυμος είπε...

katarxin bravo gia to arthro!nomizw pws oles xreiazomaste kati oikonomiko gia to malli mas epitelous!to xrwma twn malliwn sou einai ekpliktiko.mia aporia: i vasi twn malliwn mou einai skoura kastani san ti diki sou k kathe 2 mines paw se kommotirio opou kai mou pernane ntekapaz riza k meta refle.etsi to malli mou exei mises skoures mises santre adavgies.pws borw n to kanw afto spiti simfwna me tin texniki sou giati efoson afineis misi wra ti vafi allazeis kai to fisiko sou xrwma.sefxaristw prokatavolika k bravo g t site

Ανώνυμος είπε...

κοριτσακι μ η βοηθεια σ απ οτι διαβαζω ειναι πολυ σημαντικη.... κ το εχεις ψαξει τ θεμα...μηπως λοιπον γνωριζεις τι χρωμα χρησιμοποιει η νομικου;;

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα εμένα τα μαλλια μου είναι καστανό σκούρο για να τα ανοιξω στην απόχρωση μελι θα πρεπει να χρησημοποιησω 40αρι οξυζενέ ?

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας!!!έχω βάψει τα μαλλια μου καστανό πολύ ανοιχτό πριν είχα ανταύγειες ξανθές και το μετάνιωσαν που το σκοτεινά τώρα πρεπει να κάνω παλι ντεκαπαζ για να ανοίξει?

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα Ιφιγενεια,
σε ευχαριστω τοσο πολυγια το μπλοκ σου,τις οδηγιες με λεπτομεριες και την ευχαριστη διαθεση να απαντας σε ολες μας ναεισαι καλα!
Ειμαι η Αννα,πριν ενα μηνα μου ανοιξαν τα μαλλια στο κομμωτηριο με ντακαπαζ μετα στη ριζα με ξανθιστικη και μετα με βαφη.Λοιπον ειναι τοσο κιτρινα.
Τωρα να τα περασω μια βαφη σε ολα τα μαλλια?Επισης ειναι και πορτοκαλια στις ακρες.Χρειαζομαι την βοηθεια σου.
Αυτο που δεν καταλαβα ειναι οτι καθε τουφα μολις βγει η ριζα την ανοιγω με ντεκαπαζ και μετα τιν πλενω?μετα στεγνωνω ολα τα μαλλια για να συνεχισω?
Πισω πο δεν βλεπω πως να το κανω?
Σε ευχαριστω πολυ!

annaa9957 είπε...

Καλησπερα Ιφιγενεια,
το block σου ειναι υπεροχο συγχαρητηρια!
Ειμαι η Αννα εχω τις εξης αποριες και χρειαζομαι τη βοηθεια σου επειγοντος.
Πριν μια βδομαδα πηγα στο κομμωτηριο για να γινω ξανθια απο πολυ σκουροχρωμη καστανη που ανοιγε προς το κοκκινο για καποιο λογο.
Λοιπον τα μαλλια μου τωρα ειναι κιτρινοπα και στις ακρες εχουν κοκκινοπες πολυ ανοιχτες ανταβιες.
θελω να τα κανω πολυ ανοιχτο ξανθο τι να αγορασω,πως να το εφαρμοσω και ποτε?

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   601 – 770 από 770   Νεότερο› Νεότερο»

Πνευματική ιδιοκτησία

Πνευματική ιδιοκτησία
Μην αντιγράφετε χωρίς link!

Template by:

Free Blog Templates